Temuta rachetă a lui Hitler, descoperită pe un câmp: Arma supersonică a ajuns în doar 5 minute în Anglia VIDEO

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 03:0065484 citiri
Temuta rachetă a lui Hitler, descoperită pe un câmp: Arma supersonică a ajuns în doar 5 minute în Anglia VIDEO
Racheta V2 nazistă a terorizat Europa în timpul războiului FOTO: Daily Mail

Armata lui Adolf Hitler a produs teroare în Europa cu cele 1.500 de rachete V-2 lansate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care au fost responsabile de moartea a 20.000 de oameni. Acum, rămășițele ale acestei arme a ”terorii” au fost descoperite pe un câmp din Anglia, după mai bine de 76 de ani!

Racheta nazistă V-2 a fost lansată de la Haga, Olanda, pe 14 februarie 1945 și s-a prăbușit peste numai 5 minute lângă St. Mary’s Platt, în sud-estul Angliei, unde a fost găsită de o echipă de arheologi, potrivit Daily Mail.

Experții au descoperit racheta ”terorii” pe un câmp deschis, acolo unde s-a prăbușit și a explodat înainte de a-și atinge ținta preconizată de armata lui Hitler, Londra. Resturile armei cântăresc aproximativ 800 de kilograme și au fost găsite la aproximativ 6 metri adâncime.

Racheta V-2 a germanilor, care a fost trimisă din Olanda spre Anglia, în 1945, a atins o viteză ”de aproape cinci ori mai mare decât a sunetului”, în primele minute de la lansare. După aceea, motorul acesteia a fost oprit automat, parcurgând 88 de kilometri deasupra suprafeței Pământului și a căzut apoi pe câmpul de la St. Mary’s Platt.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

Ea nu a provocat pagube sau pierderi de vieți omenești, deoarece a ieșit de pe traiectoria dorită de naziști, spre Londra. Aceasta este cea de-a șasea rachetă V-2 descoperită de arheologii Colin și Sean Welch, care au petrecut mai mult de un deceniu pentru a cerceta armele naziste ale ”terorii”.

”Rachetele au intrat în pământ la un unghi de aproximativ 45 de grade. Armele naziștilor zburau atât de repede. Dacă te-ar fi lovit, n-ai fi știut nimic despre asta”, a spus Colin Welch.

Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce

Aproximativ 1.500 de rachete V-2 (denumite Vergeltungswaffe Zwei) ale lui Hitler au fost lansate spre Londra și sud-estul Angliei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ceea ce a însemnat ultima încercare a lui Hitler de a câștiga războiul.