Pui de panda roșu născuți la Brașov. Specia pe cale de dispariție este protejată printr-un program european FOTO

Miercuri, 04 August 2021, ora 15:44
3551 citiri
Pui de panda roșu născuți la Brașov. Specia pe cale de dispariție este protejată printr-un program european FOTO
Puii au aproximativ opt săptămâni FOTO Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Puii de panda, cum în vârstă de aproximativ opt săptămâni, s-au născut la grădina zoologică din Brașov și au trecut cu bine de perioada inițială critică, dezvoltându-se normal. Astăzi, 4 august, li s-a făcut prima evaluare, inclusiv a greutății, evaluare care se va desfășura săptămânal în perioada următoare.

,,Avem marea bucurie astăzi să vă prezentăm acești puiuți de panda roșu, un mascul și o femelă, primii pui de panda roșu născuți în captivitate în România. De altfel și cuplul pe care noi îl avem, Peggy și cu Benji, sunt singurii din țara noastră.

Ne bucurăm foarte mult de acest eveniment unic, pentru că acesta este un semn că lucrurile merg foarte bine, condițiile sunt propice, pentru că a avut loc această împerechere și avem acești puiuți care sunt sănătoși – ați văzut – unul are 415 de grame, masculul, iar femela 520. Lucrurile merg bine din acest punct de vedere.

Cred că cei mai fericiți suntem pentru că reușim practic să contribuim la conservarea acestei specii pe cale de dispariție. Credeți-mă că la nivel mondial este un lucru extraordinar și ne bucură nespus de mult că Brașovul se află astăzi la acest nivel.

Despre puiuți pot să vă zic că până la vârsta de cinci luni ei voi fi alăptați, abia după aceea vor fi înțărcați, deci sunt dependenți de mamă, motiv pentru care nu vom putea să-i vedem decât atunci când vor ieși cu mama lor, lucru care se întâmplă practic undeva după două luni.

Nume încă nu le am dat, vom proceda exact ca și în cazul părinților, vom merge pe propuneri din partea brașovenilor, după care vom supune la vot și le vom da numele celor doi puiuți. Pe mine cred că cel mai mult mă încântă faptul că efectiv suntem parte din conservarea acestei specii! Este un lucru extraordinar. Sunt curios unde se va hotărî că vor merge acești puiuți, pentru că totul este coordonat la nivel european“, a declarat viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu.

Introducerea în colecția grădinii zoologice a unei noi specii – o femelă de panda roșu (Ailurus fulgens), Peggy, primită în custodie pe perioadă nedeterminată de la Kolsmarden Djupark, Suedia, în data de 06 aprilie 2019, este o recunoaștere a standardelor de îngrijire pe care Grădina Zoologică din Brașov le oferă animalelor din colecție, deoarece această specie este coordonată la nivel european prin intermediul unui program EEP, program dedicat speciilor pe cale de dispariție.

Coordonatorul acestui program monitorizează, printre altele, transferurile de exemplare de panda roșu între grădinile zoologice europene, iar faptul că Zoo Brașov a primit un exemplar este un exemplu concret de recunoaștere la nivel european a eforturilor pe care le facem pentru asigurarea bunăstării animalelor din colecția Zoo Brașov, relatează brasovcity.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#pui panda, #rosu, #nascut, #zoo, #brasov , #stiri magazin
Comentarii
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Multumim Wuhan.si Partidului Comunist Chinez.