A început vânătoarea de extratereștri și OZN-uri. Proiectul Galileo condus de astronomul Avi Loeb de la Harvard VIDEO

Joi, 29 Iulie 2021, ora 01:32 7801 citiri
Misteriosul corp spațial Oumuamua descoperit în Sistemul Solar FOTO: NASA

Oamenii de știință au început vânătoarea de extratereștri și OZN-uri, odată cu lansarea noului Proiect Galileo, sub conducerea astronomului Avi Loeb de la Universitatea Harvard. Scopul acestuia este să caute obiecte extraterestre în apropierea noastră, în jurul Pământului, în Calea Lactee dar și în univers.

Celebrul profesor american conduce această nouă inițiativă de tip SETI (The Search for Extraterrestrial Intelligence), urmărind să descopere dovezi privind existența extratereștrilor, nu prin observarea sistemelor stelare îndepărtate, ci prin găsirea urmelor tehnologiilor lor în Sistemul nostru Solar și chiar pe Pământ, potrivit Gizmodo.

Căutarea inteligenței extraterestre a început încă din anii ’60, dar oamenii de știință nu au găsit încă dovezi clare ale existenței acesteia.

Fox Mulder din serialul Dosarele X ar putea susține contrariul, dar aparițiile OZN-urilor, cunoscute și prin denumirea de fenomene aeriene neidentificate (UAP), nu sunt suficiente dovezi care să ateste existența civilizațiilor extraterestre.

Un raport recent al Pentagonului din 25 iunie 2021 a spus că ”o cantitate limitată de observații asupra UAP împiedică capacitatea noastră de a trage concluzii ferme despre natura sau intenția lor”.

Astronomul Avi Loeb de la Universitatea Harvard este cofondator și șeful Proiectului Galileo, numit în cinstea lui Galileo Galilei, renumitul om de știință din secolul al XVII-lea.

Zece OZN-uri filmate de NASA, langa Statia Spatiala Internationala VIDEO

”Ceea ce vedem pe cerul nostru nu este ceva pe care politicienii sau personalul militar l-ar putea interpreta, deoarece ei nu au fost instruiți, ca oameni de știință. Acest lucru revine comunității științifice, pe baza datelor neguvernamentale, pe care le vom aduna”, a spus Avi Loeb.

Prima fază a proiectului va implica înființarea unei rețele de zeci de telescoape relativ mici, de pe tot globul, care va încerca să surprindă noi imagini ale fenomenelor aeriene neidentificate.

Predicția care înmărmurește lumea: colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040

Noile date vor fi analizate apoi cu ajutorul algoritmilor și a inteligenței artificiale, pentru a încerca să separe cu adevărat fenomenele UAP de alte apariții, precum păsările, baloanele, dronele, sateliții și altele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News