Programul secret cotroversat HAARP al SUA revine: Conspiratiile vorbesc ca proiectul produce dezastre naturale VIDEO

Marti, 13 Aprilie 2021, ora 04:30
33874 citiri
Programul secret cotroversat HAARP al SUA revine: Conspiratiile vorbesc ca proiectul produce dezastre naturale VIDEO
Programul HAARP al SUA FOTO: Facebook

Sistemul HAARP al Statelor Unite care functioneaza la statia de cercetare de la Gakona, Alaska isi va extinde activitatea dupa ce a primit o noua finantare. Insa, instalatia ce poate trimite un miliard de wati de unde radio in ionosfera a fost tinta teoriilor conspiratiilor, care sustin ca aceasta ar fi o arma ce poate declansa catastrofe naturale.

Baza militara HAARP a fost construita in anii '90, cheltuindu-se 290 de milioane de dolari pentru a realiza cercetari ionosferice legate de comunicatii, navigatie, supraveghere aeriana si altele, potrivit Alaska Public.

Dar in 2015, Air Force din Statele Unite a iesit din acest proiect si el a fost transferat la Universitatea Fairbanks din Alaska. "Am platit peste 5.000 de dolari pentru a folosi instalatia. Insa am utilizat-o putin timp, asa ca ne-a costat destul de putin", a declarat Bob McCoy, directorul Institutului de Geofizica din cadrul Universitatii din Alaska.

In prezent, HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) revine in atentia lumii, dupa ce a primit un grant de 9,3 milioane de dolari de la Fundatia Nationala de Stiinta. "Acum, putem sa deschidem programul si invitam oamenii sa-l foloseasca, in concluzie este o buna afacere pentru noi", a completat managerul.

Oficialul a afirmat ca sistemul HAARP este cea mai puternica dintre cele trei instalatii de cercetare ionosferica din lume. El utilizeaza sute de emitatoare si antene de inalta frecventa pentru a testa straturile de deasupra atmosferei, care se intind intre 80 si 965 de kilometri deasupra suprafetei terestre.

De-a lungul anilor, sistemul secret HAARP a fost destul de controversat, iar teoriile conspiratiilor au sustinut de multe ori ca el "a fost responsabil pentru producerea cutremurului urias si a tsunami-ului din Japonia, in 2011, a tornadei Moore din Oklahoma, in 2013, cat si a altor dezastre naturale", conform Live Science.

Acest program al SUA a intrat si in atentia Parlamentului European in 2015, cand interpelarile au ridicat probleme foarte serioase in privinta proiectului secret. S-a intrebat daca HAARP este o arma, care sunt obiectivele sale si ce capacitati are, scrie Europarl.

Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
Ann Myers, în vârstă de 74 de ani, din Ohio (SUA), carenu avusese probleme cu legea, a jefuit o bancă din orașul Fairfield. Polițiștii au reținut femeia în propria casă. La...
#experiment secret, #arma, #secret, #SUA, #Teoria conspiratiei , #fenomen
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Pentru cei care au deschis mai tarziu ziare.com: articlerul e OZNist