O actriță din Rusia a ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională. Va filma prima producție cinematografică realizată vreodată în spațiu

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 15:53 1649 citiri
Actrița Iulia Peressild, la bordul navei spațiale care a transportat-o pe orbită FOTO Twitter/ Roscosmos

Un producător şi o actriţă din Rusia au ajuns marţi, 5 octombrie, pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) pentru a filma prima producţie în spaţiu din istorie.

Naveta Soyuz MS-19, pe care s-a aflat şi cosmonautul Anton Shkaplerov, a andocat pe SSI la ora României 15.22, cu zece minute întârziere faţă de programare, din cauza unor probleme de comunicare.

Echipajul ajunge pe SSI, unde cei doi vor filma timp de 12 zile pe orbită, potrivit NASA.

În luna mai, agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat că o va trimite pe actriţa Iulia Peressild, în vârstă de 36 de ani, şi pe cineastul Klim Shipenko, în vârstă de 37 de ani, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune în spaţiu.

Plecarea a fost programată pentru 5 octombrie 2021 de pe cosmodromul Baikonur, la bordul navei spaţiale Soyuz MS-19.

Filmul, al cărui titlu provizoriu este „Provocarea", este o „dramă spaţială", potrivit Roscosmos. Va fi realizat de Shipenko, autor al filmelor ruseşti „Kholop", „Salyut-7" şi „Text", şi este co-produs de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, care a subliniat ambiţia sa ca Rusia să fie prima ţară ce produce un film în spaţiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News