Ploaia de stele cazatoare a Cometei Halley, in curand, pe cerul Romaniei: Cand va avea loc? VIDEO

Vineri, 30 Aprilie 2021, ora 04:00
4882 citiri
Ploaia de stele cazatoare a Cometei Halley, in curand, pe cerul Romaniei: Cand va avea loc? VIDEO
Ploaia de stele cazatoare FOTO: mashable

Ploaia de stele cazatoare Eta Aquaride reprezinta un nou spectacol impresionant pe bolta cereasca. Trebuie specificat faptul ca aceste mici straluciri efemere de pe cer sunt niste bucati de gheata, care provin de la celebra Cometa Halley. Evenimentul va putea fi observat si din Romania, iar punctul maxim va fi atins in noaptea de 6 spre 7 mai 2021.

Ploaia de meteoriti Eta Aquaride este recunoscuta pe plan mondial, in special datorita stelelor cazatoare foarte rapide, care se deplaseaza cu viteze de pana la 70 de kilometri pe ora, potrivit Travel Leisure.

De regula, fenomenul astronomic are loc intre 19 aprilie si 28 mai, insa de cele mai multe ori s-ar putea sa observati doar o mana de stele cazatoare, in fiecare noapte.

Meteoritii provin din Eta Aquaride, una dintre cele mai stralucitoare stele din Constelatia Varsatorului.

Ploaia de stele cazatoare este capabila sa produca pana la 60 de meteoriti pe cer, la orele de varf. Cea mai mare activitate este vazuta in emisfera sudica, iar in cea nordica, nivelul de "straluciri" pe cer, va ajunge la 30-40 pe ora.

Maximul evenimentului astronomic din acest an se va putea vedea in noaptea de 6 spre 7 mai 2021 si din Romania. Cea mai buna vizionare a spectacolului nocturn va fi dintr-un loc intunecat, dupa miezul noptii.

Zona de observatie trebuie sa fie la inaltime, dar si fara cladiri in jur, pentru a avea o vizibilitate maxima a boltei ceresti. Meteoritii se pot vedea si cu ochiul liber, dar pentru a avea o imagine mai buna a ploii de stele cazatoare Eta Aquaride este recomandata folosirea unor telescoape.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#ploaia stele, #cometa Halley, #fenomen astronomic, #Romania , #fenomen