Parade bizare de pe mapamond (Galerie foto)

Sambata, 23 Martie 2013, ora 12:26
5718 citiri
Parade bizare de pe mapamond (Galerie foto)

Desi nu mai incape nicio indoiala ca traim intr-o lume ciudata, mereu se gasesc lucruri care sa ne surprinda. Un exemplu ar fi trasnaile pe care oamenii din diverse culturi ale lumii aleg sa le celebreze.

Astfel, s-au nascut festivaluri anuale, manifestari cu caracter mai mult sau mai putin artistic, care celebreaza activitati precum pescuitul sau evenimente istorice, insa nu numai. Oddee face o trecere in revista a celor mai bizare festivaluri din lume.

In cinstea fertilitatii masculine

Japonezii au creat un adevarat cult al fertilitatii. Anual, la inceputul lunii aprilie, ei se aduna in jurul unui mulaj falic amplasat in Kawasaki, in jurul caruia prostituatele se roaga sa fie ferite de boli cu transmitere sexuala, cei casatoriti pentru armonie in mariaj, iar oamenii de afaceri pentru succes. Evenimentul atrage numerosi turisti, iar toti banii stransi sunt investiti in cercetarile privind virusul HIV.

Ososo Matsuri, cerebrarea fertilitatii feminine

Daca tot am amintit de evenimentul dedicat organului reproducator masculin, este bine de stiut ca japonezii nu discrimineaza partea feminina. "Ososo Matsuri", festivalul vaginului, isi propune sa aduca un omagiu sanatatii femeilor si fertilitatii acestora, adunand pe strazi sute de reprezentante ale sexului frumos, intr-o parada de o eleganta pe care doar Japonia o poate etala. Acesta are loc in fiecare an, in a doua saptamana din martie.

Naki Sumo, festivalul japonez al bebelusilor plangaciosi

Desi plansetele bebelusilor nu reprezinta o incantare pentru urechile nimanui, festivalul de care vorbim ii incurajeaza pe micuti sa urle cat ii tin plamanii de tare.

An de an, la templul Sensoji din Tokio, bebelusii sunt incurajati de luptatorii de sumo sa planga cat mai mult si cat mai tare, totul in baza unei traditii de peste patru secole, conform careia plansetele ii fac pe copii mai puternici si mai sanatosi.

"Imblanzirea fiarelor" sau lupta spaniolilor cu caii

De confruntarile cu tauri sau celebra corida spaniola au auzit cei mai multi dintre noi. Mai putin cunoscute, dar mai vechi, sunt luptele spaniolilor cu caii. Datand din Epoca de Bronz, "Imblanzirea fiarelor", manifestare in cadrul careia oamenii se napustesc asupra cailor si incearca sa-i doboare la pamant, are loc an de an in Galicia, timp de trei zile.

Este bine de stiut ca acest eveniment nu isi propune sa instige la violenta, scopul sau fiind divertismentul si atragerea turistilor. Acesta dureaza trei zile si incepe in prima sambata din luna iulie a fiecarui an.

Festivalul care transforma testiculele in delicatese

Toamna de toamna, peste 15.000 de oameni se aduna in Montana, SUA, ca sa manance specialitati culinare din testicule de taur fripte, pane sau marinate in bere. Totusi, exista si o restrictie de varsta in ceea ce ii priveste pe participanti: acestia trebuie sa fi trecut de varsta majoratului american, adica de 21 de ani.

Cursa barbatilor pe tocuri

Anul acesta, pe 20 aprilie, o localitate din zona New York isi propune sa-i puna pe barbati sa parcurga o mila (1,6 kilometri) purtand pantofi cu toc. Pornind de la ideea ca nu poti intelege o persoana pana cand nu te pui in locul ei, evenimentul isi propune sa transmita un mesaj nobil, acela ca violenta indreptata asupra femeilor este o problema ce merita tratata cu toata seriozitatea.

Elanul, animalul emblema din Alaska, sarbatorit cu propriul balegar

In fiecare an, Alaska isi celebreaza animalul oficial aruncand saculete cu balegar dintr-un balon cu aer cald. Concurentii care reusesc sa arunce "pachetul" cel mai aproape de tinta pot castiga un premiu de pana la 1.000 de dolari.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#festivaluri ciudate lume, #festivalul vaginului Japonia, #festivalul penisului fertilitate, #festivalul bebelusil plangaciosi, #cursa barbati tocuri, #festivaluri ciudate lume poze , #ciudat
Comentarii