Pământul ”se stinge” alarmant: Avertisment privind pierderea luminii atmosferice, care agravează viața oamenilor VIDEO

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 05:346897 citiri
Pământul ”se stinge” alarmant: Avertisment privind pierderea luminii atmosferice, care agravează viața oamenilor VIDEO
Pământul își pierde din luminozitate din cauza schimbărilor climatice FOTO: Miami Herald

Oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din New Jersey, Statele Unite au făcut o descoperite îngrijorătoare pentru omenire, constatând că Pământul își pierde lumina, devenind mai întunecat. Planeta noastră reflectă mai puțin din razele Soarelui în atmosferă în ultimii 20 de ani, un fenomen produs din cauza schimbărilor climatice, care va agrava viața populației globului.

Cea mai mare scădere a luminozității Pământului s-a produs de trei ani încoace, iar cercetătorii se tem că acest proces se va accentua în viitor și va duce la absorbția unei cantități mai mari de energie primită de la Soare, potrivit Yahoo News.

Apele încălzite ale oceanelor au condus la o diminuare a ”strălucirii Pământului”, a luminii reflectate asupra Lunii, din cauza configurației norilor. Terra reflectă acum cu o jumătate de watt mai puțină lumină pe metru pătrat față de acum 20 de ani, iar lucru acesta s-ar putea înrăutăți și mai mult.

Studiul efectuat de către Philip Goode, cercetător la Institutul Tehnologic din New Nersey și echipa sa, arată că această scădere a luminii din atmosferă este echivalentă cu o diminuare de 0,5% a capacității de reflexie sau albedo.

Pământul reflectă aproximativ 30% din lumina Soarelui, care strălucește pe planeta noastră. ”Picătura de albedo a fost o surpriză pentru noi, atunci când am analizat datele din ultimii trei ani, după ce 17 ani, acestea au fost aproape la fel”, a spus Goode.

Misterul Triunghiului Bermudelor: Descoperire privind dispariția stranie a Zborului 19 din urmă cu 75 de ani VIDEO

Cercetătorii au afirmat că în ultima vreme a existat o reducere a norilor strălucitori și reflectorizanți din estul Oceanului Pacific, conform măsurătorilor din satelit, efectuate de NASA.

Fenomenul s-a produs datorită schimbărilor climatice, iar experții se tem că și mai multă energie solară va fi captată de sistemul de mediu al Pământului. Odată cu asta, se va produce o încălzire globală.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

”Datele noastre nu susțin argumentul că activitatea solară directă sau indirectă a influențat reflexia luminii Pământului, în ultimele două decenii. Cu alte cuvinte, nu Soarele este de vină, ci Pământul, adică oamenii”, au anunțat cercetătorii, conform Gizmodo.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News