Umanitatea este complet nepregătită: NASA anunță că Pământul va fi aruncat în întuneric. Catastrofe de trilioane de dolari VIDEO

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 05:0511674 citiri
Umanitatea este complet nepregătită: NASA anunță că Pământul va fi aruncat în întuneric. Catastrofe de trilioane de dolari VIDEO
Pământul ar putea fi aruncat în beznă, în urma unei erupții solare FOTO: Pond5

Dacă în anul 2012, umanitatea era amenințată de o posibilă Apocalipsă, conform calendarului civilizației Mayașe, acum un om de știință de la NASA avertizează omenirea că Pământul ar putea fi aruncat în beznă, din cauza unei puternice erupții solare. Aceasta este inevitabilă, iar lumea nu este pregătită să-i facă față, evenimentul ar produce un dezastru natural de mai multe trilioane de dolari.

Michelle Thaller, astronom și director adjunct de comunicare al NASA, atrage atenția asupra unei posibile furtuni solare uriașe, ce ar trimite ejecții de plasmă spre Pământ cu o viteză de 1,6 milioane de kilometri pe oră și care ar afecta masiv rețelele electrice și comunicațiile de pe planeta noastră, potrivit Big Think.

Terra a avut noroc că, în ultimii 162 de ani, de la evenimentul Carrington din 1859, nu a mai avut parte de o furtună geomagnetică solară uriașă. Atunci, toate sistemele de telegraf din lume au fost distruse, iar fenomenul Aurorelor Boreale a fost vizibil la nivel mondial, chiar și la ecuator.

Dacă o astfel de erupție solară, de o asemena intensitate, s-ar produce astăzi, dezastrul natural ar provoca pagube de aproximativ 10 trilioane de dolari, în întreaga lume, iar în Statele Unite daune de 2,6 trilioane de dolari.

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: Un gigantic tunel magnetic înconjoară Pământul VIDEO

Practic, vor fi afectate grav rețelele electrice, vor fi incendii, explozii, întreruperi ale curentului electric la nivel mondial, plus pierderea infrastructurii de comunicații prin satelit și terestre. Fără îndoială, evenimentul are potențialul de a omorî sute de mii sau chiar milioane de oameni.

Dacă oamenii de știință vor detecta în timp util producerea unei furtuni solare gigantice, cu 24-36 de ore înainte de sosirea fluxului geomagnetic pe Pământ, atunci oamenii vor fi avertizați și vor deconecta de la rețeaua de curent electric toate dispozitivele, care astfel vor fi în siguranță. Dar, omenirea se va prăbuși în întuneric, iar repararea rețelelor ar putea dura săptămâni și chiar luni de zile.

Călătoria în timp și spațiu devine posibilă: Invenția minune creată de experții elvețieni VIDEO

În anii trecuți, omenirea s-a bazat pe sateliții de observare a Soarelui, care sunt plasați între Pământ și astrul nostru, în punctul L1 Lagrange, la 1.500.000 kilometri distanță de planeta noastră. Din păcate, particulele încărcate care vin de la Soare și ajung la L1, au parcurs deja 99% din drumul spre Terra și vor mai avea doar 15-45 de minute până când vor lovi solul terestru.

Dar, ultimele vești sunt bune în acest domeniu, telescopul Inouye din Hawaii realizat în 2020 și care funcționează ca un magnetometru de măsurători solare, va putea avertiza omenirea cu mai mult timp înainte (circa 17 ore) de sosirea vântului geomagnetic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News