Pământul își pierde oxigenul din atmosferă: Fenomen dramatic care va aduce sfârșitul lumii VIDEO

Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 02:32
8189 citiri
Pământul își pierde oxigenul din atmosferă: Fenomen dramatic care va aduce sfârșitul lumii VIDEO
Pământul își pierde oxigenul datorită schimbărilor climatice FOTO: New Scientist

Oamenii de știință din Japonia și Statele Unite avertizează omenirea că datorită schimbărilor climatice Pământul își pierde din oxigenul atmosferic și intr-o bună zi va veni sfârșitul lumii: Fenomenul dacă va continua, el nu va mai putea fi oprit, devenind ireversibil.

În viitor, Soarele va rămâne fără combustibilul nuclear și va ajunge o gigantică roșie, iar steaua sa în expansiune va înghiți toate planetele din Sismeul nostru Solar, inclusiv Terra. Însă, cu mult timp înainte de asta, cercetătorii se tem că Pământul va rămâne fără oxigen și practic viața și omenirea vor dispărea, potrivit Express.

Conform unei lucrări publicate în revista Nature Geosciences, oxigenul Pământului se va epuiza și noi nu vom mai putea face nimic, pentru a ne salva. Însă, estimările experților spun că acest fenomen s-ar putea petrece în timp, într-un miliard de ani.

Însă, consecințele schimbărilor climatice sunt greu de estimat. Oxigenul, care reprezintă 21% din atmosfera respirabilă este un produs secundar al plantelor și al oceanelor, care sintetizează CO2, apa și lumina Soarelui.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Oamenii de știință, Kazumi Ozaki de la Universitatea Toho din Japonia și Chris Reinhard de la Institutul de Tehnologie Atlanta, Statele Unite spun că, condițiile atmosferice de pe Pământ se vor schimba. Astfel, va avea loc Evenimentul Marii Dezoxigenări, iar singurele viuețuitoare care vor supraviețui vor fi microbii și cele anaerobe, conform New Scientist.

Experții estimează că va exista o creștere a metanului la un nivel de până la 10.000 de ori mai mare decât cel actual. Odată ce schimbările din atmosfera Pământului vor avea loc, acestea vor progresa rapid, iar oxigenul s-ar putea pierde în doar 10.000 de ani.

Veștile proaste spun că activitatea umană provoacă de multe decenii pagube însemnate ale atmosferei. Astfel, agricultura, exploatarea forestieră masivă, mineritul și urbanizarea distrug pădurile planetei noastre. Peste jumătate din pădurile tropicale ale lumii au fost deja distruse din anii ’60 și până astăzi.

Între 50 și 80% din oxigenul planetei noastre provine din oceane, mult fiind creat de plancton, acele organisme minuscule, care se hrănesc cu energia solară. Doar acestea produc 20% din oxigenul lumii.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

Dar, încălzirea globală a dus și la creșterea temperaturii oceanelor și implicit la scăderea procentului de oxigen eliberat în atmosferă, conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii.

Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
#pierderea oxigenului, #oxigen Pamant, #Oxigen, #fenomen, #incalzire globala, #schimbari climatice incalzire globala , #fenomen