Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 01:20
78867 citiri
Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO
Orașul viitorului Neom din desertul Arabiei Saudite FOTO: Dailu Mail

Un proiect cu totul ieșit din comun, unicat pe planeta noastră, a început să fie dezvoltat în prezent: un oraș ecologic în totalitate, fără străzi și mașini. Investiția de început este de 100 de miliarde de dolari, iar metropola va putea găzdui un milion de locuitori, iar infrastructura și transporturile vor fi construite în subteran, pe două nivele.

Arabia Saudită a anunțat că a pornit construcția orașului Neom, o așezare a viitorului în plin deșert, situat în provincia Tabuk, lângă granița cu Iordania și Egiptul. Proiectul prevede realizarea și a unei zone urbane neobișnuite, revoluționare, denumite The Line, care se va întinde pe o distanță de 170 de kilometri, ce se va întinde din nord-vestul țării și până la Marea Roșie, potrivit Daily Mail.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat pentru prima dată demararea proiectului orașului Neom și a zonei urbane The Line în ianuarie 2021. Cum țara este una dintre cele mai bogate din lume, fiind cel mai mare exportator de petrol din lume, a planificat să dezvolte un oraș futurist, lipsit de mașini și străzi, care să fie alimentat 100% cu energie verde.

Primii rezidenți ai orașului sunt așteptați să se mute încă din 2024. Deja lucrările au început, iar tunelurile din subteran încep să prindă contur. Proiectul este structurat pe trei nivele, unul la suprafață pentru pietoni, plus două sub pământ, primul pentru infrastructură și servicii, iar al doilea pentru transport ce va utiliza inteligența artificială, plus vehicule de mare viteză.

Școlile, restaurantele, magazinele și alte destinații turistice vor fi foarte apropiate, la o plimbare de cinci minute, în plus nicio ”călătorie nu va dura mai mult de 20 de minute”.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Arabia Saudită va investi între 100 și 200 de miliarde de dolari în The Line, care se estimează că va genera peste 380.000 de locuri de muncă și va crește PIB-ul țării cu aproximativ 48 de miliarde de dolari până în 2030.

The Line este concepută ca prima parte a metropolei Neom, un oraș-stat care ar putea absorbi 500 de miliarde de dolari și ar acoperi 26.000 de kilometri pătrați.

Orașul va fi declarat ”free zone”, cu legi diferite față de cele din Arabia Saudită, va dispune de taxiuri cu drone zburătoare, un parc de distracții în stil Jurassic Park și cea mai mare densitate de restaurante cu stele Michelin din lume.

Descoperire nemaipomenită într-o casă: O comoară într-un proiectil din Primul Război Mondial

Neom va fi cel mai mare sistem fără carbon al planetei, o metropolă atractivă pentru turiști și rezidenți din toată lumea, cu 16 districte care se vor baza pe parcuri eoliene, energie solară și tehnologii de ultimă oră, care transformă apa în oxigen și hidrogen pentru combustibil.

Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în deplasare cu Al-Okhdood, sâmbătă, în etapa a 28-a a primei ligi saudite...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#orasul viitorului, #oras Neom, #oras Arabia Saudita, #Arabia Saudita, #oras verde, #oras ecologic, #proiect futurist , #inventii