Fizicienii sustin o teorie neobisnuita posibila: Oamenii traiesc in universuri paralele VIDEO

Marti, 13 Iulie 2021, ora 02:00
22811 citiri
Fizicienii sustin o teorie neobisnuita posibila: Oamenii traiesc in universuri paralele VIDEO
Fizicienii sustin existenta universurilor multiple FOTO: Physics World

Spatiul este inimaginabil de mare, aici existand sute de miliarde de galaxii cu trilioane de stele, iar diametrul acestei gigantice structuri ar putea fi de 7 miliarde de ani-lumina. Cu toate astea, fizicienii sustin ca mai multe universuri sunt posibile sau chiar foarte probabile, astfel ca omenirea ar putea trai intr-un multivers.

Scince-fiction-ul iubeste ideea unui univers paralel si gandul ca am putea vietui doar intr-unul dintre infinitele vieti posibile este pe deplin justificat. Fara indoiala imaginatia oamenilor a capatat dimensiuni nemarginite, ca in filmele celebre precum "Star Trek", "Spiderman" sau "Doctor Who", potrivit Space.

Multiversul si lumile paralele sunt adesea argumente in contextul altor concepte stiintifice majore, precum Big Bang, teoria corzilor si in mecanica cuantica. In urma cu aproximativ 13,7 miliarde de ani, tot ceea ce stim despre acel moment al universului, este faptul ca era o singularitate infinitezimala.

Dupa Big Bang, pe masura ce inflatia a incetinit, a aparut o imensitate de materie si radiatii, incepand sa se formeze atomii, moleculele, stelele si galaxiile, care populeaza vastitatea spatiului.

Potrivit fizicianului Alexander Vilenkin, de la Universaitatea Tufts din Massachusetts, Statele Unite, inflatia nu s-a incheiat peste tot la fel, iar ea continua in anumite locuri ale spatiului.

Acest fenomen se numeste teoria inflatiei eterne. Si pe masura ce inflatia se termina intr-un loc, se formeaza o noua "bula" de univers, sustine fizicianul. Iar multiversul se extinde la nesfarsit.

"Aceasta imagine a universului sau a multivers-ului, asa cum se numeste, explica misterul de lunga durata al motivului pentru care constantele naturii par fi ajustate, pentru ca viata sa evolueze", a spus Velinekin.

Descoperire inexplicabila in Orasul lui David: Nu s-a gasit niciodata asa ceva la Ierusalim

Alti cercetatori, avanseaza idea existentei universurilor paralele din fizica cuantica. Astfel, aceasta teorie sustine ca mai multe stari ale existentei particulelor sunt posibile in acelasi timp.

Acele universuri alternative sunt complet separate si incapabile sa se intersecteze, asa ca omul ar putea trai in mai multe universuri, in acelasi timp, dar fiecare versiune a sa nu ar sti niciodata una de alta.

10 mistere descoperite la piramidele egiptene de la Giza VIDEO

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#universuri multiple, #universuri paralele, #Univers, #Big Bang Univers, #teorie univers paralel, #fizica cuantica , #fenomen