Primul oraș plutitor de pe Pământ: Oceanix, poate supraviețui creșterii nivelului mării și uraganelor VIDEO

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 05:00 4480 citiri
Orașul plutitor Oceanix, unicat în lume FOTO: Oceanix

Un proiect nemaivăzut pe planeta noastră a început să fie realizat în prezent, încercând să rezolve creșterea rapidă a populației urbane. Oceanix, care va fi un oraș unicat pe Pământ, prima metropolă plutitoare din lume, se va construi la Busan, în Coreea de Sud, până în anul 2025.

Un ”acord istoric” a fost semnat de liderii noului proiect, acesta însemnând practic realizarea a mai multor insule, care vor fi ancorate pe fundul mării. În Oceanix se va genera energie electrică din panourile solare de pe acoperișul clădirilor și se va produce hrană proprie și apă proaspătă, potrivit Daily Mail.

Primul oraș plutitor din lume va fi construit în largul coastelor Coreei de Sud, ca o modalitate prin care omenirea va putea supraviețui creșterii nivelului mării, așa cum au anunțat conducătorii proiectului.

Planul va fi sprijinit de Organizația Națiunilor Unite, iar orașul plutitor va fi ”o infrastructură rezistentă la inundații”, formată din mai multe insule create de oameni, care se ridică toate odată cu marea, pentru a putea elimina pericolul de inundații.

Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

Oceanix ar putea rezista la dezastre naturale, precum tsunami și uragane de categoria a 5-a, deoarece platformele sale plutitoare vor fi ancorate pe fundul mării.

Construcția unicat a orașului Oceanix este estimată la un cost de 200 de milioane de dolari. Ea va începe în curând datorită unui ”acord istoric” semnat de autoritățile din Busan, Coreea de Sud, UN-Habitat și designer-ii de la New York Oceanix.

Cartea pe care nimeni nu a putut-o citi de 400 de ani: Secretul alchimiștilor dezlegat prin spargerea unui cifru

”Orașele plutitoare durabile fac parte din arsenalul de strategii de adaptare la climă, pe care îl avem la dispoziție. În loc să luptăm cu apa, să învătăm să trăim în armonie cu ea”, a declarat Maimunah Mohd Sharif, director executiv al UN-Habitat.

Fiecare insulă va avea o formă hexagonală și va conține un strat de calcar, care este de 2-3 ori mai dur decât betonul, dar plutitor. Produsele ecologice vor fi cultivate eficient în sisteme de mediu de aer, dar fără sol, completate de ferme și sere tradiționale, în aer liber. Se estimează că Oceanix va găzdui mai multe ”sate” de până la 10.000 de locuitori, pe o suprafață de 75 de hectare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Gigi Contra
rank 1
I-auzi, Greta! Lasa planeta sa se incalzeasca!