Oameni cu talente inimaginabile (Video)

Duminica, 14 Septembrie 2014, ora 18:15
7842 citiri
Oameni cu talente inimaginabile (Video)
Foto: Listverse

Cei mai multi dintre noi se simt speciali daca au macar un talent, iar de cele mai multe ori e vorba de cantat, dans etc. Exista, insa, in lume altii care sunt inzestrati cu insusiri sau capacitati cu totul speciale, unice chiar.

Iar unii dintre acestia nici macar nu-si pot controla aceasta pornire, ea manifestandu-se in orice situatie, informeaza Listverse.

N-a mai dormit de 41 de ani

Desi in situatia vietnamezului Thai Ngoc nu se poate vorbi chiar de un talent, multi si-ar dori sa aiba capacitatea sa de a sta treaz ani de-a randul. In 1973, barbatul a avut un episod febril, caruia nu i-a dat mare importanta. Cand acesta a trecut, a aparut insomnia. Crezand ca si aceasta va trece in cateva zile, nu a bagat-o in seama.

40 de ani mai tarziu, iata-l ca nu mai stie ce inseamna sa dormi. De atunci nu a mai pus geana pe geana. Examinarile medicilor nu au scos la iveala alte probleme de sanatate in afara unora minore la ficat.

Cat despre starea generala a lui Thai Ngoc, acesta este, intr-adevar, un pic morocanos din cauza lipsei de somn. A incercat toate remediile posibile, ba chiar s-a inecat in alcool, crezand ca in cele din urma va dormi. Nu s-a intamplat asta niciodata dupa 1973.

Oamenii de stiinta nu-si pot explica acest fenomen decat prin faptul ca, cel mai probabil, parti din creierul sau decid sa traga cate "un pui de somn" din cand in cand, nu mai mult de cateva secunde, asa refacandu-se.

Oameni cu capacitati extraordinare (Galerie foto & video)

Gena unica a tibetanilor

Analizele oamenilor de stiinta au scos la iveala faptul ca serpasii din Nepal - ghizii de pe Everest -, dar si cei mai multi dintre tibetani, au insusiri care le permit sa reziste la multe mii de metri deasupra marii, mai multe decat un om "normal" ar indura. S-a descoperit ca 87% dintre tibetani prezinta o gena care le permite sa foloseasca cu 40% mai putin oxigen decat restul oamenilor.

Gena EPAS1 este cea care ii ajuta sa locuiasca la altitudini care unui om normal i-ar lua suflul, la propriu. In cazul celor mai multi dintre oameni, o altitudine mai mare de 3 km ar face ca nivelul de hemoglobina sa creasca. Hemoglobina este cea care ajuta la transportul oxigenului in sange, in organism.

EPAS1 face ca, in cazul tibetanilor, nivelul hemoglobinei sa nu depaseasca un anumit prag, fapt care previne problemele inimii, ce apar in mod normal in cazul celor care ajung la astfel de altitudini.

Tibetanii s-au adaptat la traiul la altitudine in doar 3.000 de ani

Potrivit oamenilor de stiinta, tibetanii mostenesc aceasta abilitate de la denisovani, care au trait in zona in care locuiesc azi acestia. Analiza fosilelor lor a aratat ca si ei prezentau gena EPAS1. Tibetanii si unii locuitori ai insulelor din Pacific sunt singurii care prezinta aceasta gena, pentru ca denisovanii s-au reprodus intr-o zona relativ restransa, impartind aceste gene pana la extinctie.

Fara frica

In cazul unei femei cunoscute doar dupa initialele S.M., se poate spune ca e vorba despre o boala sau despre o particularitate a creierului, insa extrem de rara. O parte din creierul acesteia este complet deteriorata, fiind vorba de cea care controleaza frica. Cu alte cuvinte, aceasta nu simte teama sau frica in conditii in care un om obisnuit ar fi ingrozit.

S.M. isi aminteste ca in copilarie ii era frica de intuneric, dar aceasta teama a disparut pana in adolescenta, nici aceasta, nici vreo alta frica nemaiaparand ulterior.

Isi aminteste, insa, o intalnire cu un barbat in parc, noaptea, acesta alergand inspre ea si punandu-i un cutit la gat, moment in care aceasta i-a spus, calma, ca ar trebui sa treaca intai de ingerul ei pazitor. Omul s-a speriat teribil si a fugit. Despre aceasta experienta, femeia spune in prezent ca a fost "stranie".

Poate alerga oricat, fara intrerupere

Orice persoana care a participat la un maraton stie ca, la un anumit moment, trebuie sa iei o pauza. In cazul lui Dean Karnazes, lucrurile nu stau deloc asa. Pur si simplu acesta poate alerga la nesfarsit.

Barbatul a decoperit ca are aceasta calitate la 15 ani, in scoala. In timp ce colegii sai faceau cate 15 ture de stadion, el facea 105, cand profesorii il opreau. Pana la 30 de ani s-a lasat insa de alergat. Asta, dupa ce, la un moment dat, a participat la 50 de maratoane in 50 de zile.

A fost testat, in cadrul unor experimente, in Colorado, uimind oamenii de stiinta, care nu-si pot explica nici acum rezistenta organismului sau.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#oameni talente inimaginabile, #oameni capacitati extraordinare, #oameni insusiri unice, #oameni speciali , #incredibil