O pasare de 22 de ani al carei cioc a fost distrus de cancer mai are multi ani inainte datorita unei proteze printate 3D (Video)

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 07:43 5722 citiri
Foto: captura video YouTube

O pasare exotica din Parcul Jurong din Singapore a primit o noua sansa la viata gratie tehnologiei de imprimare 3D, care i-a redat ciocul distrus de cancer, desi intr-o forma ceva mai high-tech.

Dupa ce au observat o leziune de 8 centimetri pe ciocul lui Jary, o pasare-rinocer bicorn (Buceros bicornis) in varsta de 22 de ani, ingrijitorii au decis sa inlature cu totul portiunea cunoscuta sub denumirea de "casca", mai exact partea superioara a ciocului.

Analizele ulterioare au confirmat ca aceasta era afectata de cancer, relateaza Daily Mail.

In conditiile in care doua pasari murisera deja din cauze similare, cei de la Parcul Jurong au luat decizia de a-i construi o "casca" noua lui Jary, demers in cadrul caruia si-au unit fortele ingineri si veterinari deopotriva.

Rezultatul este o proteza de 46 de grame, care i-a fost atasata pasarii la o clinica de specialitate din Singapore. Doctorii au declarat ca operatia de o ora a fost un succes, rezultatul obtinut fiind cel mai bun posibil. Totodata, au dat asigurari ca pasarea, care va ramane sub observatie, s-a obisnuit repede cu noul cioc.

Pasarea-rinocer bicorn poate trai pana la 50 de ani in captivitate.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News