Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > NASA
A   A   A

NASA a testat sonde spatiale care comunica intre ele si pot fi propulsate de apa (Video)

NASA a testat sonde spatiale care comunica intre ele si pot fi propulsate de apa (Video)
Foto: captura video YouTube/NASA
In incercarea de a obtine sonde spatiale cat mai mici si mai independente, NASA a testat recent nanosateliti propulsati de catre apa.

Mai mult, cele doua mini-sonde spatiale in forma de cub, cu latura de numai 10 centimentri, pot comunica intre ele. Unul este "sef", iar altul subordonat, arata Science Alert.

Scopul este de testare a capacitatii acestor instrumente de a desfasura operatiuni in mod autonom, oamenii dand doar comenzile mari. In acest caz, comanda a fost de a se apropia, restul fiind planuit si executat de catre navete.

Sondele se aflau la o distanta de 9 kilometri una de alta, pe orbita Pamantului, dar intre ele a fost prestabilit un canal de comunicare radio. Satelitul-sef a dat celuilalt comanda sa isi foloseasca propulsia pe baza de vapori de apa pentru a se apropia, ceea ce s-a si intamplat, fara surprize.
Pe viitor se doreste dezvoltarea unor roiuri de drone controlate cu ajutorul inteligentei artificiale, care sa permita explorarea spatiala. Acestea nu vor fi controlate individual de pe Terra.

Dupa modelul albinelor, vor avea o "regina", aceasta fiind cea preprogramata cu instructiunile necesare, pe care le va transmite mai departe dronelor sale.Citeste si Ce strategie pregateste NASA pentru a apara Pamantul de asteroizi

A.P.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 18 August 2019, ora 11:21

 Articol citit de 4204 ori

Citeste si: