Nasteri miraculoase, precum cea a lui Iisus Hristos

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 20:47
5839 citiri
Nasteri miraculoase, precum cea a lui Iisus Hristos
Foto: Focus Magazine

Potrivit principiului de baza al credintei crestine, Iisus Hristos a fost conceput prin puterea Duhului Sfant, el fiind nascut de o mama fecioara. Dar, povestile de nasteri miraculoase nu sunt unice doar in crestinism, ele apar si in mitologiile si traditiile religioase din Egiptul antic sau in Imperiul incas.

Povestile din spatele unor nasteri miraculoase sunt prezentate, mai jos, de Live Science.

Horus

Zeul-soim, Horus, ce a fost incoronat ca rege al Egiptului, a fost conceput dupa uciderea tatalui sau Osiris. Asa cum spune povestea, Seth si-a ucis fratele Osiris si a imprastiat bucatile dezmembrate ale corpului sau.

Sotia lui Osiris, Isis a lut partile trupului si si-a utilizat puterile magice pentru a-l reinvia pe Osiris si pentru a-l concepe pe fiul ei, Horus.

Huitzilopochtli

Mama zeilor la azteci, Coatlicue, a gasit o minge de pene care a cazut din cer si a ramas insarcinata. Indignati de originile suspecte ale sarcinii, fiii si fiica si-au ucis mama. Fiul ei, Huizilopochtli, zeul razboiului si al Soarelui, s-a nascut din pantecele mamei atunci cand ea a fost ucisa.

Marte, in mitologia romana

Dupa ce Minerva a iesit din capul divinului sau tata, Jupiter, Juno, sotia lui Jupiter a dorit sa creeze propriul sau copil pe cont propriu. Poetul roman Ovidiu scrie in "Fasti" ca Juno a cerut ajutorul zeitei Flora pentru a concepe un copil, fara sotul sau. Cu o singura atingere a unei flori magice, Juno a fost impregnata cu Marte.

Qi

Ca si nasterea lui Iisus, Qi, din mitologia chineza, a fost conceput in mod miraculos, atunci cand mama sa, Jiang Yuan a pasit pe o urma uriasa lasata de zeitatea suprema, Shangdi. Fara un tata pamantesc, Jiang Yuan a incercat sa-l abandoneze, dupa ce l-a nascut pe Qi.

Dar, Qi, al carui nume inseamna "cel abandonat", a supravietuit de fiecare data cand mama sa a incercat sa scape de el. Mai tarziu, Qi a devenit cunoscut sub numele de Houji, zeul agriculturii si stramosul mitic al dinastiei Zhou.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#nasteri miraculoase asemanatoare Iisus, #nasterea Horus regele Egiptului, #nasterea Iisus Duhul Sfant , #inedit