Anunțul NASA ce uimește lumea: Fiecare pământean ar putea deveni miliardar, în urma unei descoperiri VIDEO

Marti, 10 August 2021, ora 01:10
7918 citiri
Anunțul NASA ce uimește lumea: Fiecare pământean ar putea deveni miliardar, în urma unei descoperiri VIDEO
Asteroidul Psyche, o comoară în spațiu FOTO: Indy100

Agenția americană NASA a anunțat că va lansa o misiune pentru a studia un corp spațial, care conține atât de multe metale prețioase, încât fiecare pământean ar putea deveni miliardar. Valoarea acestuia ar fi de 10.000 de cvadrilioane de dolari, asteroidul având o lățime de aproximativ 200 de kilometri.

Psyche 16, așa cum a fost denumit, a fost observat pentru prima dată în martie 1852, fiind o stâncă uriașă, care va constitui ținta noului proiect al NASA, care va începe în august 2022, potrivit Indy100.

Călătoria sondei spațiale americane va dura trei ani și jumătate, fiind preconizată să ajungă la destinație în anul 2026. Perioada de observare a asteroidului Psyche 16 va fi de 21 de luni, în care se vor studia caracteristicile acestuia și se va realiza o hartă în detaliu.

NASA va studia asteroidul bogat în metale, cu scopul de a-i descoperi originile, încercând să afle dacă el a reprezentat nucleul unei planete timpuriu, așa cum speculează unii cercetători. Pentru a ajuta la desfășurarea acestei misiuni, o echipă de astronomi de la Centrul Caltech din Pasadena a realizat o nouă hartă a temperaturii lui Psyche, scrie Daily Mail.

Va fi prima explorare a unui corp spațial de tip metalic, mai degrabă decât unul stâncos și de gheață. ”Spre deosebire de majoritatea celorlalți asteroizi, care sunt corpuri stâncoase sau înghețate, Psyche este alcătuit în cea mai mare parte din fier și nichel, elemente asemănătoare cu cele de pe Pământ”, a anunțat NASA. Valoarea corpului este estimată la 10.000 de cvadrilioane de dolari (1 cvadrilion = 1 înmulțit cu 10 la puterea a cincisprezecea - n.a.).

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Anomalia care crește inexplicabil, în adâncuri VIDEO

Asteroidul Psyche 16 este situat între planetele Marte și Jupiter, iar astronomii cred că el ar reprezenta ”rămășițele unei protoplanete distruse de coliziuni cu alte corpuri cosmice, în momentul formării Sistemului Solar”.

”Descoperirile constituie un pas către explicarea misterului originii acestui corp neobișnuit, despre care unii au considerat că este o bucată din nucleul unei protoplanete distruse”, se arată în studiu.

Descoperirea care a uluit astronomii: ”Obiectul spațial se mișcă cu 3,2 milioane de kilometri pe oră” VIDEO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#descoperire NASA, #NASA asteroid Pamant, #asteroid valoros, #asteroid metalic, #misiune NASA , #descoperire