Cel mai rapid vehicul construit de oameni: Distanța New York – Londra, în doar 34 de secunde VIDEO

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 04:00
10742 citiri
Cel mai rapid vehicul construit de oameni: Distanța New York – Londra, în doar 34 de secunde VIDEO
Sonda Parker a stabilit un record mondial de viteză FOTO: PBS

Umanitatea a reușit să dezvolte tehnologii avansate, care i-ar fi uimit pe strămoșii noștri din antichitate și nu numai pe ei. Recent, Agenția spațială NASA a dezvoltat cel mai rapid obiect construit de omenire, sonda spațială Parker care a stabilit acum un record de viteză de 586.800 de kilometri pe oră, trecând pe lângă Soare.

Pentru a vă putea face o imagine despre cât înseamnă această viteză, atunci trebuie să spunem că Parker ar străbate distanța dintre New York și Londra, de 3.459 de mile (5.566 de kilometri) în doar 34 de secunde, potrivit Newsweek.

Aceasta a fost cea de-a zecea trecere a sondei spațiale a NASA pe lângă Soare, iar recordul de viteză nu a fost singurul din timpul acestui zbor. Parker a mai doborât un record, apropiindu-se de steaua noastră mai mult decât oricare altă navă spațială creată vreodată de umanitate, la distanța de 8,5 milioane de kilometri.

În ultima sa călătorie de lângă Soare, Parker va avea mai multe obiective, precum observarea proprietăților vântului solar și a fluxurilor de particule încărcate eliberate din atmosfera superioară a astrului.

Sonda spațială Parker a NASA, care a fost lansată în august 2018, a ajuns pentru prima dată lângă Soare în ianuarie 2019. Unul dintre scopurile sale îl reprezintă descifrarea unui mister de lungă durată, care înconjoară coroana.

Un OZN neașteptat observat deasupra Elveției: Apariție neobișnuită în plină noapte VIDEO

Acesta este unul dintre cele mai curiose lucruri referitoare la stelele noastre, faptul că, coroana este mai fiebinte decât suprafața Soarelui, care există la 160 de kilometri sub ea.

În mod logic, ar fi trebuit ca adâncul Soarelui să fie mai arzător, așa că motivul pentru care straturile sale cele mai exterioare sunt mai fierbinți este un mister, dar și o preocupare importantă pentru misiunea Parker.

Oraș unicat pe Pământ, fără străzi și mașini: Paradisul verde cu două nivele sub pământ, nemaivăzut VIDEO

Printre descoperirile făcute de Parker, menționăm zona liberă de praf (la o distanță de 5,6 milioane de kilometri de Soare), inversările bruște ale câmpului magnetic al vântului solar, turbulențele, punctul de tranziție al vântului solar și micile explozii de particule energetice.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sonda spatiala, #sonda spatiala soare, #sonda NASA Soare, #sonda Parker NASA, #sonda Parker NASA Soare , #fenomen