Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > NASA
A   A   A

NASA a transmis cele mai detaliate imagini obtinute vreodata cu un corp ceresc! (Foto)

NASA a transmis cele mai detaliate imagini obtinute vreodata cu un corp ceresc! (Foto)
Foto: NASA/Goddard/University of Arizona
In doar cateva luni, misiunea OSIRIS-REx, apartinand NASA, va ateriza pe asteroidul Bennu pentru a colecta mostre de sol. Pentru pregatirea acestui moment crucial al misiunii, pentru a se evita surprizele neplacute, NASA a fotografiat fiecare bucatica din acest asteroid.

Agentia vrea sa stie exact cu ce va avea de-a face OSIRIS-REx atunci cand va ajunge pe suprafata lui Bennu. Iar imaginile pe care le-a obtinut au fost facute publice.

Reprezinta un mozaic format din nu mai putin de 2.155 de imagini, rezultatul fiind unul de un detaliu fara precedent, dupa cum arata IFL Science.

De altfel, imaginile au cea mai mare rezolutie din toate cele realizate vreodata cu un corp ceresc.


Foto: NASA/Goddard/University of Arizona
Surprinse de OSIRIS-REx, instantaneele au fost realizate in perioada 7 martie - 19 aprilie, anul trecut. Cu ajutorul acestor poze s-a ales si locul de aterizare a misiunii, o regiune numita Nightingale. Planul de rezerva il reprezinta aterizarea pe Osprey.

Mai exista alte doua locuri care ar putea fi folosite in ultima instanta: Kingfisher si Sandiper.

Conform NASA, Nightingale este "un crater intr-un crater". Indata ce va prelua mostre de pe Bennu, misiunea va mai ramane in zona pana in 2021, dupa care se va intoarce pe Pamant, unde va ajunge in septembrie 2023.

OSIRIS-REx este prima misiune de colectare de probe de pe un asteroid derulata de NASA si a treia in istorie, la nivel mondial, care implica un asteroid.
Asteroidul Bennu este considerat potential periculos pentru Terra, existand 1 risc din 2.700 sa loveasca planeta noastra in perioada 2175 - 2199.

Citeste si: NASA anunta o descoperire majora pe asteroidul Bennu

A.P.
Facebook ShareTweet
 Joi, 26 Martie 2020, ora 09:34

 Articol citit de 9136 ori

Citeste si: