Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > planete
A   A   A

NASA a descoperit o planeta care ar putea gazdui viata!

NASA a descoperit o planeta care ar putea gazdui viata!
Foto: Hepta.ro
NASA a descoperit o exoplaneta care ar putea fi locuibila, aflata la 300 de ani lumina de Pamant.

Din cele aproape 3.000 de exoplanete observate de telescopul spatial Kepler al NASA intre 2009 si 2018, aceasta se aseamana cel mai mult la dimensiune si temperatura cu a noastra, scrie CNN.

Descoperita recent in arhiva datelor colectate de Kepler, planeta a fost numita Kepler-1649c si este de 1,06 ori mai mare decat Pamantul, receptand aproximativ 75% din cantitatea de lumina pe care Pamantul o primeste de la Soare. Acest lucru inseamna ca temperatura suprafetei exoplanetei ar putea fi similara cu cea de pe Pamant.

Planeta este pozitionata la distanta potrivita de steaua sa pentru a avea apa, ceea ce sugereaza ca ar putea sustine viata.
Kepler-1649c orbiteaza in jurul unei stele mici rosii, mult mai mica si mai rece decat Soarele.

Planeta e mult mai aproape de steaua sa decat Pamantul de Soare, orbitand in jurul acesteia la fiecare 19,5 zile. Acest lucru ar putea insemna ca pe planeta ar putea exista radiatii, insa, pana in prezent, n-au fost observate flacari.

Telescopul spatial Kepler a fost retras in 2018, insa datele colectate pot duce la mai multe descoperiri in anii care urmeaza.

Studiul a fost publicat in The Astrophysical Journal Letters.

I.G.
Facebook ShareTweet
 Joi, 16 Aprilie 2020, ora 10:22

 Articol citit de 20544 ori

Citeste si: