Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Magazin > NASA
A   A   A

NASA a dat unda verde primului zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX

NASA a dat unda verde primului zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete SpaceX
Foto: Arhiva Pixabay
NASA a anuntat vineri ca a dat unda verde lansarii, miercurea viitoare, a doi astronauti americani la bordul unei rachete SpaceX, fiind primul zbor american cu echipaj uman din 2011.

Inalti oficiali ai agentiei spatiale si ai companiei Elon Musk s-au reunit de joi la Centrul spatial Kennedy, in Florida, pentru a verifica daca totul este pregatit si sigur pentru misiune.

Robert Behnken si Douglas Hurley vor decola pe 27 mai la 16:33 (20:33 GMT) la bordul unei capsule Crew Dragon, spre Statia Spatiala Internationala (ISS), careia i se vor alatura a doua zi.

O noua era a explorarilor spatiale este pe cale sa inceapa, odata cu reluarea lansarilor de astronauti americani, cu rachete de productie americana, de pe pamant american, dupa o pauza de aproape 10 ani in care transportul in spatiu al astronautilor americani a fost asigurat de rachete si capsule de conceptie rusa din clasa Soyuz, conform NASA.
Aceasta misiune, denumita Demo-2, are drept obiectiv testarea cu echipaj uman a capsulei Crew Dragon, produsa de compania lui Elon Musk, SpaceX, la fel ca si racheta portanta Falcon 9. Deocamdata durata acestei misiuni nu a fost stabilita.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Mai 2020, ora 23:34

 Articol citit de 1923 ori

Citeste si: