Motivele pentru care olandezii nu se supara daca tragi cu ochiul in casele lor

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 08:48 11642 citiri
Foto: captura YouTube/Bear Scratch Production

Jurnalistii de la CNN au realizat un amplu material despre o particularitate a poporului olandez.

Conform sursei citate, multi olandezi nu trag niciodata draperiile sau perdelele seara sau, adesea, nici macar nu au asa ceva.

CNN scrie ca acest lucru este ceva absolut normal in cultura olandeza. Locuitorii acestei tari nu se tem ca vecinii ar putea trage cu ochiul seara, cand lumina este aprinsa, sau ca cineva de pe strada ar putea face asta.

Cea mai populara explicatie provine din religia lor protestanta, care sustine ca oamenii cinstiti nu au nimic de ascuns. Din acest motiv, olandezii lasa draperiile sau perdelele trase sau nu le monteaza deloc.

In schimb, daca cineva ar trage draperiile, oamenii ar putea crede ca are ceva de ascuns si ar ridica un semn de intrebare, mai noteaza CNN.

O alta explicatie consta in faptul ca oamenii ar vrea sa se laude cu mobila pe care o au in casa, cu designul interior si cu electronicele.

Olandezii intrebati de CNN de ce nu folosesc draperii au afirmat ca au mostenit aceasta traditie, ca li se par inestetice, ca nu au nimic de ascuns si ca le place lumina nocturna din exterior.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News