Misterul orașului subacvatic din Japonia, nedescifrat: O civilizație avansată pierdută în istorie VIDEO

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 05:50 7820 citiri
Orașul subacvatic misterios din japonia FOTO: BBC

Un scafandru local a făcut o descoperire extraordinară lângă coasta insulelor Ryukyu din Japonia: un oraș subacvatic misterios. Niște structuri ciudate asemănătoare unei piramide compun monumentul Yonagumi, poreclit ”Atlantida Japoniei”. Unii cred că el a aparținut unei vechi civilizații pierdute în Pacific, cu mult timp în urmă.

Se crede că impresionanta construcție gigantică a fost probabil ridicată de poporul Jomon, care a locuit pe aceste insule, încă din anul 12.000 î.Hr. Monumentul din piatră are 50 de metri lungime și 20 de metri lățime, potrivit BBC.

”A fost copleșitor când l-am descoperit și am fost foarte impresionat. Știam că va deveni o comoară pe insula Yonaguni”, a spus Kihachiro Aratek, scafandrul care a descoperit misteriosul oraș subacvatic, în anul 1987.

După ce a fost găsit, un grup de oameni de știință condus de geologul Masaki Kimura de la Universitatea Ryuku din Japonia a început să cerceteze construcția neobișnuită de pe fundul oceanului.

Fenomenul extrem din Antarctica, de neoprit: Pericol pentru toată lumea

Se crede că ar avea o vechime de 10.000 de ani, însă cine le-a ridicat rămâne un mister. ”Cred că este foarte dificil de explicat originile acestui oraș subacvatic. Deși ele par naturale, totuși există dovezi vaste ale influenței omului asupra acestor structuri", a spus Kimura.

Unii consideră că ciudatul monument ar fi o rămășiță a unei civilizații pierdute în Pacific, el ar fi putut fi construit de poporul preistoric Jomon, care a locuit pe aceste insule, cu mult timp în urmă, acum 12.000 î.Hr.

Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO

Alții spun că situl istoric seamănă cu formațiunile naturale din alte regiuni ale lumii, cum ar fi Giant Causeway din Irlanda de Nord, ale cărei mii de coloane de bazalt au fost formate de o erupție vulcanică.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
profesoru
rank 3
Liniștește-te, Titus, sunt structuri naturale
Pieues
rank 1
deci incalzirea globala e o problema a pamantului...