Misterioase structuri, mai vechi decat piramidele din Egipt, descoperite in Orientul Mijlociu

Marti, 04 Mai 2021, ora 05:13
Autor: George Titus Albulescu
Misterioase structuri, mai vechi decat piramidele din Egipt, descoperite in Orientul MijlociuStructuri misterioase din Arabia Saudita FOTO: Sci-news

Mai multe structuri misterioase, care sunt datate inaintea piramidelor din Egipt sau a monumentului de la Stonehenge, au fost descoperite in Orientul Mijlociu. Oamenii de stiinta au gasit peste 1.000 de camere ale unui cult neolitic, in nord-vestul Arabiei Saudite.

Incaperile au o lungime cuprinsa intre 19 si 600 de metri, impreuna cu blocuri de piatra uriase care pot ajunge la o masa de peste 450 de kilograme. Aceste monumente pot reprezenta cel mai vechi sit de ritual cunoscut pe Pamant, potrivit Daily Mail.

Expertii in arheologie sustin faptul ca oamenii antici din aceste asezari au sacrificat animale pentru a se ruga la un zeu necunoscut.

Cercetand regiunea din elicopter, oamenii de stiinta de la Universitatea Australia de Vest din Perth au descoperit peste 1.000 de structuri neobisnuite, de doua ori cat estimasera anterior.

Intr-o analiza publicata in aceasta saptamana in revista Antiquity, arheologii considera ca aceste structuri ciudate au fost construite pentru ritualuri religioase.

Excavatiile recente dezvaluie "cele mai vechi dovezi ale unui cult din Peninsula Arabica. Astfel, structurile se numara printre cele mai vechi monumente de piatra din Arabia si la nivel global", a anuntat echipa de cercetatori, condusa de Hugh Thomas.

Arheologii sustin ca "o credinta religioasa a existat in mare parte in regiunea de nord-vest a Arabiei, in timpul neoliticului tarziu, un aspect de neegalat, nicaieri in lume", a declarat Melissa Kennedy, director adjunct al proiectului Aerial Archaeology din Arabia Saudita.

 Articol citit de 4771 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  krampus
  04.05.2021, 18:23
  Misterioase tampenii in zoaie.com
  Arheologii sustin ca "o credinta religioasa a existat in mare parte in regiunea de nord-vest a Arabiei, in timpul neoliticului tarziu, un aspect de neegalat, nicaieri in lume" Care e aspectul de neegalat ? Ca a existat in mare parte a Arabiei ?! A existat si in mare parte a tuturor continentelor. In neoliticul tarziu dovezile de existenta a unor credinte religioase sunt omniprezente. Picturile de la Lascaux sunt vechi de 20 000 de ani.