Misterele nerevelate ale lumii (Galerie foto)

Sambata, 05 Mai 2012, ora 22:31
7946 citiri
Misterele nerevelate ale lumii (Galerie foto)
Foto: mnn.com

Cateva mistere ne atrag mai mult decat altele ramase nerezolvate. Puzzle-urile si mesajele criptate ne intriga: ce transmit... ce secrete ascund?

In ciuda eforturilor depuse de istorici, criptologi sau cautatori de comori, istoria e plina de mistere care ne contrariaza si in ziua de astazi, cateva fiind adunate la un loc pe site-ul Mother nature network.

Istorii fictive ca cele din "Codul lui Da vinci" nu au nimic din puzzle-urile reale:

Manuscrisul lui Voynich - numit asa dupa Wilfrid Michael Voynich - vanzatorul de carti vechi care l-a gasit - este un manuscris misterios, inca nedescifrat. Are forma unei carti ilustrate, cu 232 pagini.

Nu se cunosc nici autorul, nici data aparitiei. Desenele sunt extrem de elaborate, ingrijit executate, la fel ca si textul care e scris fara greseli si fara corecturi. Unele plante ingrijit desenate nu au fost nicicand identificate, nu a fost atestata existenta lor pe Pamant, iar manuscrisul este redactat intr-un alfabet necunoscut. Nu a putut fi descifrat nici cu ajutorul calculatoarelor.

Originalul se pastreaza in biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript Library de la Yale University din New Haven, Connecticut, SUA. Din datarea cu carbon reiese ca paginile manuscrisului au fost completate intre anii 1404 si 1438. Unii cred ca ar fi o farmacopee, altii ca ar fi un text scris de un alchimist, ori ca ar avea origini extraterestre. In niciun caz nu e o farsa..

Kryptos - este o sculptura care contine un mesaj criptat. Realizare a artistului Jim Sanborn, sculptura se afla langa sediul CIA, din Langley. Este atat de misterios, incat nici chiar CIA nu a reusit sa decripteze in totalitate acest mesaj. Sculptura contine patru inscriptii dintre care trei au fost decriptate. A patra ramane un mister.

Discul din Phaistos - este un disc din lut ars descoperit de arheologul italian Luigi Pernier in anul 1908. Pe el sunt inscriptionate 241 de hieroglife a caror origine nu a fost identificata pana in prezent - insa unii considera ca isi au originea in vechea Creta. Se crede de asemenea ca ar fi fost realizat in al doilea mileniu I.Hr.

Semnalul Wow! - e numele dat unui semnal radio puternic detectat de Jerry Ehman, la data de 15 august 1977, in timpul in care acesta lucra ca voluntar la SETI - Search for Extra-Terrestrial Intelligence. Si se pare ca el este singurul om care a receptat un mesaj de la extraterestri. Era un semnal venit din afara sistemului nostru solar - mai exact din constelatia Sagetator, aflata la 120 de ani lumina.

A fost un semnal puternic, receptat timp de 72 de secunde. Ehman a incercuit semnalul pe raportul tiparit, adaugand un comentariu, "Wow!"- si de acolo numele ramas: "Wow! Signal". Toate incercarile ulterioare de localizare a semnalului au esuat.

Rongorongo - este un sistem de glife descoperit in secolul al XIX-lea in Insula Pastelui.

Se crede ca ar reprezenta o proto-scriere nedescifrata, poate una dintre cele trei sau patru descoperiri independente ale scrisului din istoria umanitatii - anume scrierea cuneiforma, scrierea chineza ori glifele maiase. Glifele au ramas nedescifrate si mesajul lor - care poate ofera detalii despre civilizatia insulei - a fost pierdut poate pentru totdeauna.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#mistere nerevelate, #mistere neelucidate, #misterele lumii , #ciudat