Misterele faraonului Tutankhamon descifrate: Blestemul mormântului a lovit VIDEO

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 02:00
16176 citiri
Misterele faraonului Tutankhamon descifrate: Blestemul mormântului a lovit VIDEO
Sarcofagul lui Tutankhamon este complet din aur FOTO:

Arheologii au reușit să deschidă mormântul lui Tutankhamon în urmă cu aproape 100 de ani, când Howard Carter a efectuat săpături în Valea Regilor. De atunci, misterele faraonului au fost descifrate de către experți, dând răspunsuri concrete despre moartea conducătorului egiptean, a blestemului milenar sau a camerei ascunse.

Intrarea în camera mortuară a faraonului s-a produs după ce s-au adunat mai mulți martori, printre care și George Herbert, contele de Carnarvon, care a contribuit financiar la expediția lui Carter, potrivit Express.

Investigațiile arheologice și tehnologia modernă a facilitat descifrarea a mai multor mistere legate de viața celebrului faraon Tutankhamon. Regele egiptean a fost un conducător egiptean nu foarte important, care a domnit nouă ani, acum mai bine de 3.000 de ani. Însă, astăzi el este unul dintre cei mai cunoscuți faraoni ai Egiptului antic.

Printre misterele care au învăluit descoperirea mumiei lui Tutankhamon rămâne cel legat de blestemul mormântului faraonului. Astfel, prima victimă a acestui mit, a fost chiar George Herbert, Contele de Carnarvon, care a fost prezent la deschiderea camerei și a murit pe 3 aprilie 1923.

Misterul s-a perpetuat, în următorii zece ani, când opt participanți la deschiderea mormântului lui Tutankhamon au murit.

Regele Tutankamon a murit în circumstanțe misterioase, la vârsta de 19 ani, în anul 1.323 î.Hr., iar cercetările au dezvăluit faptul că faraonul a decedat într-un accident de car, când și-a rupt picioarele și pelvisul.

Descoperire de răsunet în Egipt: A stat ascuns sub nisip 4.500 de ani și de-abia acum a fost găsit VIDEO

Mormântul său a fost la fel de impresionat precum masca sa mortuară din aur masiv și sarcofagul, el conținând numai puțin de 5.398 de artefacte, precum două tronuri și șase care. S-a zvonit multă vreme că ar exista și o altă cameră secretă ascunsă, dar noile tehnologii folosite pentru a o descoperi nu au dus la niciun rezultat.

Tuthankhamon este o figură istorică celebră, dar aproape în întregime faima i se datorează mormântului și sarcofagului său impresionant, care este din aur pur și are o greutate de 110,4 kilograme.

Descoperirea care surprinde lumea: Fenomenul formidabil prin care continentele au scos ”capul” din apă VIDEO

Un alt mister care a fost dezlegat, el cel legat de credința lui Tutankhamon. Cui i se închina faraonul? Experții consideră că regele a fost un adept al zeului Soarelui, iar numele său înseamnă ”imaginea vie a lui Aton” (chiar zeul Soarelui la egipteni).

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Comentarii