Mistere ale Bibliei: Au rămas nedescifrate de la începuturile creștinismului VIDEO

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 23:33
6528 citiri
Mistere ale Bibliei: Au rămas nedescifrate de la începuturile creștinismului VIDEO
Misterul referitor la ziua în care s-a născut Iisus a rămas nedescifrat FOTO: Live Science

Biblia este cartea sfântă pentru cea mai mare comunitate religioasă de pe Pământ, cea creștină. Aproape o treime din populația lumii se identifică cu această credință, ceea ce înseamnă peste 2,2 miliarde de oameni. Însă, în ciuda faptului că savanții au studiat sute de ani Biblia, în scrierile sale mai sunt și astăzi mai multe mistere nedescifrate.

Printre acestea enumerăm numele lui Dumnezeu sau ziua când s-a născut Iisus Hristos, cel care a întemeiat religia creștină. Vă prezentăm mai jos doar câteva dintre cele mai mari mistere ale Bibliei.

Care este numele lui Dumnezeu?

Când oamenii sunt întrebați care este numele lui Dumnezeu, ei tind să dea unul din câteva răspunsuri. Unii vor spune simplu ”Dumnezeu”, alții vor zice ”Iisus Hristos”. Sau cineva va pronunța ”Iahve”.

Trebuie menționat faptul că în Biblia originală, din limba ebraică, numele lui Dumnezeu a fost scris folosind consoanele YHWH. Din aceste litere, oamenii de știință moderni au transcris numele ”Yahweh”, ca fiind cea mai probabilă pronunție.

Când s-a născut Iisus Hristos?

Data nașterii lui Iisus Hristos este ceva pe care fiecare creștin crede că îl cunoaște. Toți vor spune simplu: s-a născut pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun. Aceasta este una dintre cele mai comune concepții greșite ale oamenilor.

Realitatea este că nimeni nu poate spune cu certitudine când s-a născut Iisus de fapt. Nu există dovezi scrise de atunci. Dar, aproape toți oamenii de știință sunt de acord că Iisus nu s-a născut pe 25 decembrie, potrivit Belief Net.

Cercetătorii au speculat că Biserica Catolică a ales 25 decembrie pentru că se leagă de solstițiul de iarnă și de Saturnalia, un festival dedicat zeității romane Saturn. Luna nașterii lui Iisus a fost un punct de dezbatere.

Momentul nașterii lui Iisus Hristos: Steaua de la Betleem explicată de știință

Steaua din Betleem, o conjuncție a lui Venus și Jupiter ar fi avut loc în iunie 2 î.Hr. Iar o altă posbilitate, conjuncția dintre Saturn și Jupiter a avut loc în octombrie 7 î.Hr.

O altă variantă, emisă de Ignazcio Gotz este că Iisus s-ar fi putut naște ”la sfârșitul primăverii”. Cu toate astea, nimeni nu știe cu adevărat când s-a născut Iisus Hristos, conform Live Science.

În ce zi a murit Iisus?

Toata lumea știe că Iisus Hristos a murit în Vinerea Mare, însă problema este că Evangheliile nici măcar nu se pun de acord cu această zi. În trei dintre Evanghelii, Iisus a murit de Paște, însă în Ioan se spune că El a decedat cu o zi înainte de această Sărbătoare.

Savanții nu s-au pus de acord dacă Mântuitorul a murit într-o zi de miercuri, joi sau vineri. În schimb, în 2012, cercetătorii au analizat descrierea din Matei, a morții lui Iisus: "Pământul s-a cutremurat, pietrele s-au despicat și mormintele s-au deschis".

Geologii au analizat activitatea seismică din acea vreme și au găsit că un cutremur s-a produs între anii 26 și 36 d.Hr. După ce au adăugat și restul indiciilor, experții au stabilit că ar fi vorba de vineri, 3 aprilie 33 d.Hr., ca fiind cea mai probabilă dată, deși este imposibil de știut, cu siguranță, scrie Grunge.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

Ce a făcut Iisus în timpul "anilor pierduți"?

Perioada necunoscută din viața lui Iisus Hristos sau "anii pierduți" ai Mântuitorului, este cuprinsă între vârstele de 12 și 30 de ani. Acest fapt a descumpănit erudiții și creștinii, vreme de sute de ani.

Nu au existat niciun fel de înregistrări scrise, în care să se spună că Iisus ar fi călatorit în această perioadă, lăsând un vid religios, care a fost umplut cu multe teorii inspirate din credințe religioase, zvonuri și folclor.

S-a spus că Iisus ar fi fost în India, Nepal și Tibet, pentru a studia cu yoghinii, potrivit unei carți scrise de Nicolas Notovitch. O altă teorie, susține că Iisus a venit în Anglia, împreună cu unchiul său, Iosif din Arimathaea.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#mistere Biblie nedescifrate, #Biblie, #Biblie Dumnezeu, #Biblie Vechiul Testament, #Mistere Biblice, #Craciunul , #mister
Comentarii
Poza dianatudor
dianatudor
rank 5
Poza HillBilly
HillBilly
rank 5
eu prefer povestile fratilor Grimm bibliei...