Mașina inteligentă având viziune cu raze X: Șoferii pot ”vedea” în spatele clădirilor VIDEO

Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 04:51
3321 citiri
Mașina inteligentă având viziune cu raze X: Șoferii pot ”vedea” în spatele clădirilor VIDEO
Mașini dotate cu viziune cu raze X FOTO: Daily Mail

Centrul de cercetare iMOVE din Australia, împreună cu firma de software Cohda și Universitatea din Sydney au dezvoltat o mașină inteligentă dotată cu o nouă tehnologie revoluționară, având viziune cu raze X. Aceasta permite șoferilor să ”vadă” în spatele clădirilor și a altor obstacole întâlnite în mers, care îi ajută să evite accidentele.

Noua tehnologie oferă vehiculelor autonome, dar și celorlalte mașini clasice, cu șofer, posibilitatea să urmărească pietonii, bicicliștii și alte automobile care pot fi ascunse în trafic, prevenind astfel orice coliziune neprevăzută, potrivit Daily Mail.

Experții din Australia au pus la punct noua tehnologie, care se comercializează, ea numindu-se percepție colectivă (CP). Aceasta implică instalarea unor dispozitive de partajare a informațiilor pe marginea străzilor și a drumurilor (”stații ITS”), care sunt echipate cu senzori, precum camere video și sisteme Lidar.

Într-o intersecție aglomerată, spre exemplu, vehiculele ar folosi această tehnologie cu raze X, pentru a împărtăși imaginile pe care le ”văd” cu alte mașini din trafic. Acest lucru oferă fiecărui vehicul o viziune, care ”vede” prin autobuze și alte mașini, pentru a observa pietonii ”invizibili” sau un alt automobil aflat după colț și care este pe cale să treacă pe culoarea roșie a semaforului.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Vehiculele autonome dezvoltate sunt alimentate de inteligența artificială (AI), care este antrenată să detecteze pietonii, pentru a ști când să oprească și să evite o coliziune neprevăzută.

Experții și-au publicat concluziile cercetărilor făcute de-a lungul a trei ani, în Australia, cu teste pe drumurile publice din Sydney. ”Aceasta este o schimbare a jocului, atât pentru vehiculele operate de oameni, dar și pentru vehiculele autonome, care sperăm că va îmbunătăți eficiența și siguranța transportului rutier”, a spus profesorul Eduardo Nebot, de la Centrul australian de robotică al Universității din Sydney.

Descoperire nemaipomenită într-o casă: O comoară într-un proiectil din Primul Război Mondial

”CP permite vehiculelor inteligente și celor cu șoferi să treacă peste limitările fizice și practice ale senzorilor de la bordul mașinilor și să îmbrățișeze calitatea și robustețea percepției îmbunătățite”, a declarat Paul Alexander, directorul tehnic de la Cohda Wireless, implicată în proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#masini autonome, #masina noua, #masina autonoma, #tehnologie noua, #viziune, #raze X, #masini inteligente , #inventii