Mancaruri extreme de pe mapamond (Galerie foto)

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 12:06
11356 citiri
Mancaruri extreme de pe mapamond (Galerie foto)
Foto: bing

De-a lungul timpului, oamenii au inceput sa gateasca si mancaruri mai putin conventionale, facute din porcusori de Guineea sau pui vii de caracatite, care ar fi respinse de foarte multe persoane.

Potrivit Bing, iata ce mananca unii dintre cei mai curajosi si curiosi oameni din intreaga lume. Asta, ca sa apreciezi mai mult ce vei avea data viitoare pe masa.

1. Scorpioni, viermi de matase, stele de mare - China

China este tara in care se consuma cele mai multe mancaruri ciudate, de la penis de cerb, despre care se crede ca este afrodiziac, pana la vietuitoare ca scorpioni, viermi de matase sau stele de mare. Acestea din urma se vand gatite, cel putin intr-o piata din Beijing.

2. Porcusori de Guineea, Ecuador

Pentru multi europeni si nu numai, porcusorii de Guineea sunt niste animale de companie deosebite, insa, pentru multi locuitori din regiunile muntoase ale statelor Peru, Bolivia si Ecuador, acestia reprezinta o delicatesa locala. Aici, acesti porcusori sunt crescuti special pentru consumul alimentar, indeosebi pentru ocazii speciale si celebrari.

In aceste tari exista mai multe restaurante specializate in a gati porcusorii de Guineea, care sunt de regula fierti si apoi fripti, iar turistii sunt incurajati adesea sa incerce carnea lor grasa, cu gust ca de pui.

3. Balut, Filipine

Balut este un fel de mancare ce presupune fierberea unor embrioni de rata la 18 zile dupa ce oul a fost pus la clocit, fiind consumat in Filipine, dar si in unele parti ale Asiei de Sud-Est. In Manila, Filipine, la aproape fiecare colt de strada exista persoane care vand astfel de oua calde.

4. Fructul durian, Asia de Sud-Est

Gasit in multe magazine alimentare din Asia de Sud-Est, fructul durian reprezinta o gustare populara, dar care miroase foarte urat. In general, mirosul acestuia seamana cu cel emanat de ceapa stricata si de sosetele purtate mult timp si poate fi simtit de la distante mari, chiar si fara ca fructul sa fie decojit.

Din cauza "miresmei", mai multe hoteluri, cladiri si mijloace de transport in comun au interzis acest fruct, putand fi vazute adesea semne ca "No Durian" (similare celor care interzic fumatul - "No smoking").

In ciuda mirosului, insa, acest fruct suculent este unul destul de cautat, fiind bogat in grasimi naturale si vitamina C.

5. Viermele Moriche, Venezuela

In junglele indepartate ale Venezuelei, pe langa indigenii Warao, care traiesc pe malurile Deltei Orinoco, vietuiesc si viermii Moriche (mai exact in palmierii cu acelasi nume). Supranumiti "copacii vietii", palmierii Moriche ofera localnicilor suc, fructe, pulpa pentru paine si chiar acesti viermi, care sunt bogati in proteine si despre care se crede ca sunt un fel de Viagra naturala.

6. Tiet Canh, Vietnam

Tiet Canh este o supa facuta din sange proaspat (ideal de la o rata), pipote de gasca sau orice alta carne fin taiata, sos de peste, alune si mirodenii. In nordul Vietnamului aceasta este consumata adesea la micul dejun, datorita continutului de proteine.

7. Pui vii de caracatita, Coreea de Sud

Preparatul numit sannakji este mai mult crud, constand in pui de caracatita vii, doar usor asezonati. Studiile sugereaza totusi ca puii nu sunt chiar vii, fiind vorba mai mult de o activitate nervoasa care mai face ca tentaculele acestora sa se miste in farfurie.

Aceasta delicatesa veche de secole este insa nu doar ciudata, ci si periculosa: mai multi oameni dintre cei care au incercat-o s-au inecat cu bucatile de pui de caracatita.

8. Sour Toe Cocktail, Canada

In Sourdough Saloon din Yukon, Canada, este servit un cocteil care intrece orice imaginatie. Ingredientul cheie al acestei bauturi ce contine in principal whisky este un deget mare de picior de om, conservat in sare. In timp ce iei o gura din bautura, degetul trebuie sa iti atinga buzele (dar nu trebuie sa il mananci). Iar dupa ce ai terminat, degetul este pus la loc in saramura si pastrat pana cand urmatorul doritor comanda o portie.

Aceasta bautura a fost creata cu peste 30 de ani in urma, cu un deget amputat donat de un miner care suferise degeraturi. In mod surprinzator, peste 65.000 de persoane au incercat cocteilul Sour Toe.

9. Capete de somon putrezite, Alaska

Una dintre delicatesele traditionale printre indigenii Yupik din Alaska (partea de sud-vest) consta in capete de somon lasate sa putrezeasca timp de cateva saptamani, acestea fiind poreclite "capete imputite". Carnea descompusa este desprinsa apoi de pe oase si consumata, insa, desi este un preparat cu vechime printre localnici, si acesta este unul periculos, putand duce la infectii bateriene si botulism.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#mancaruri extreme, #preparate culinare extreme, #feluri mancare extreme, #mancaruri ciudate, #preparate culinare ciudate, #cele mai bizare alimente , #inedit