Magazinul construit în jurul unui stâlp de electricitate, în Buzău, este al fiului primarului din comună

Joi, 07 Septembrie 2023, ora 16:22
14618 citiri
Magazinul construit în jurul unui stâlp de electricitate, în Buzău, este al fiului primarului din comună
Magazinul construit în jurul stâlpului FOTO captură video

Magazinul din comuna Mărăcineni, județul Buzău, construit în jurul unui stâlp de electricitate, chiar la intrarea în comună, pe marginea DN2E85, pe sensul către Moldova, îi aparține fiului primarului comunei Mărăcineni.

Terenul pe care a fost ridicat magazinul a fost cumpărat de acesta de la Primăria Mărăcineni, condusă de tatăl său, încă din anul 2000, însă magazinul a fost construit mai târziu.

Cazul incredibil a fost făcut public de deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu.

”În anul 2013, primarul PSD de Mărăcineni, Constantin Dumitru, îi făcea cadou fiului, Sandu Constantin, din proprietatea primăriei Mărăcineni, la un preț derizoriu, o bucată de teren situat perfect, chiar lângă E 85, “șoseaua morții” care leagă Muntenia de Moldova. ANI s-a sesizat în privința acestei ilegalități și primarul Dumitru Constantin a luat o pauză de la primărie, doar până în anul 2020”, a scris pe Facebook deputatul USR.

Emanuel Ungureanu a precizat că primarul a fost cel care a autorizat construcția respectivă, chiar dacă legislația în vigoare e strictă.

Într-o declarație pentru TVR, primarul Constantin Dumitru, tatăl proprietarului supermarketului, a spus că la momentul în care fiul său a cumpărat terenul, cu scopul realizării unei construcții, în cartea funciară nu era menționat niciun stâlp.

Situația este cunoscută de câțiva ani, iar Primăria Mărăcineni a fost sancționată, potrivit Electrica.

“Sucursala Buzău a făcut sesizări către Primărie şi către Inspectoratul de Stat în Construcţii încă din anul 2019. În 2020, Primăria ne-a comunicat că există o autorizaţie de construire din 2002 şi că, pentru lucrările de modernizare efectuate ulterior fără autorizaţie de construire a fost sancţionată societatea. Inspectoratul de Stat în Construcţii ne-a informat că Primăria are obligaţia de a verifica respectarea prevederilor legale, sens în care Primăriei i s-a dispus urmărirea respectării disciplinei în urbanism şi, de asemenea, Primăria a fost sancţionată contravenţional”, a declarat, pentru TVR, Andrei Rusu de la Electrica Distribuție.

În 2013, Agenția Națională de Integritate a anunțat că primarul din Mărăcineni s-a aflat în conflict de interese, scrie sansanews.ro.

”CONSTANTIN DUMITRU a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de reprezentant al Comunei Mărăcineni, Jud. Buzău, a încheiat cu fiul său un contract de vânzare-cumpărare teren în suprafață de 1.184 mp, situat în Comuna Mărăcineni, Jud. Buzău, în valoare 36.882 Lei (aprox. 8.402 Euro). Fiul lui CONSTANTIN DUMITRU a fost, anterior încheierii contractului, declarat câștigător al licitației organizate de către Consiliul Local al Comunei Mărăcineni, Jud. Buzău.

Astfel, CONSTANTIN DUMITRU a încălcat dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv […]” și dispozițiile art. 76 din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I […]”., arăta Agenția Națională de Integritate în 2013.

Verdictul ANI a fost ulterior confirmat și de instanță, iar în baza unei hotărâri judecătorești definitive, Constantin Dumitru nu a mai putut candida la primărie, având acest drept suspendat pentru o perioadă de 3 ani. Ulterior a revenit în cursă și a candidat din nou, fiind și ales primar al comunei Mărăcineni.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
#magazin, #stalp electricitate, #Buzau, #primar, #fiu , #primaria