Lucruri fascinante si putin cunoscute despre Egiptul antic

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 20:00
13969 citiri
Lucruri fascinante si putin cunoscute despre Egiptul antic
Foto: Listverse

Studierea Egiptului antic reprezinta unul dintre cele mai fascinante lucruri din lume. Multi oameni sunt pasionati sa descifreze misterele legate de piramidele antice, faraoni sau mumiile blestemate.

Pe langa toate acestea, exista si alte lucruri mistice ale Egiptului antic, mai putin cunoscute, potrivit Listverse.

Va prezentam unele dintre cele mai interesante si mai ascunse lucruri, ce provin din istoria Egiptului antic, dar care de multe ori au ramas neintelese.

Testele de sarcina

Egiptenii antici sunt cunoscuti pentru o multime de lucruri, dar unul este foarte putin cunoscut in lume. Ei au fost printre primii oameni care au avut un test de sarcina. Existau mai multe modalitati de a efectua testul, asa cum este specificat intr-un document denumit "papirusul medical Berlin".

Potiunile dragostei

Egiptenilor antici le placea magia, dar si dragostea. Ei au decis ca ar fi o idee buna daca ar combina cele doua lucruri, creand potiunile iubirii.

Aceste potiuni erau specifice anumitor situatii, unele folosite pentru a cuceri femeia visurilor, altele pentru a determina o femeie sa faca sex si chiar potiuni destinate persoanelor care doreau sa ruineze casatorii, din gelozie.

Visele profetice

In Egiptul antic, visele erau considerate extreme de importante. Astazi, cei mai multi oameni considera visele doar un set aleator de imagini, dar egiptenii erau convinsi ca visele erau semnificative.

Schimbarea infatisarii lui Iisus

Un text egiptean recent descifrat, vechi de peste 1.000 de ani, a dezvaluit faptul ca Iisus Hristos putea sa-si schimbe infatisarea. Potrivit textului, Iuda a folosit un sarut, in mod special, pentru a-l trada pe Iisus, din cauza faptului ca Mantuitorul ar fi avut capacitatea de a-si schimba infatisarea.

Razbunarea vrajilor

Egiptenii antici erau cunoscuti pentru tot felul de magii, dar cea mai cunoscuta este blestemul mumiei. Astfel, se considera ca faraonii aveau puteri magice, care actionau din mormintele lor, cu scopul de a omori orice persoana care ar fi intrat in camera mortuara si ar fi deranjat somnul de veci al regilor.

Invierea mortilor

Invierea a jucat un rol important in modul de viata egiptean. Ideea mortii si a unei noi vieti a fost un principiu fundamental al convingerilor religioase egiptene. Egiptenii credeau ca, la fel ca Soarele care urca si coboara, ei vor avea o noua viata.

Amuletele

Egiptenii au fost printre primii oameni din istorie care au utilizat amuletele si au crezut in superstitii, la un alt nivel. Ei credeau ca daca poarta diferite obiecte care au proprietati sacre, acestea i-ar proteja.

Amuletele antice egiptene au fost in mod obisnuit niste bijuterii sub forma unui animal sau a unei forme simbolice.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#lucruri mistice Egiptul antic, #lucruri ascunse Egiptul antic, #potiunile dragostei Egiptul antic, #blestemul mumiei Egiptul antic , #descoperire