Lista astrilor pe care ar putea exista viata

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 20:31
6101 citiri
Lista astrilor pe care ar putea exista viata

Extraterestrii ar putea locui chiar pe lunile planetei Saturn, spun oamenii de stiinta, care au realizat o lista a corpurilor ceresti care ar putea gazdui viata.

Potrivit acestora, Titan, cel mai mare dintre cei 62 de sateliti ai lui Saturn, are toate calitatile necesare pentru aparitia unor forme de viata, relateaza The Sun.

In afara acestuia, planeta Gliese 581g, din constalatia Balantei, ar putea fi locuita, ea parand asemanatoare cu Terra. Asta in ciuda faptului ca se afla la o distanta de 20,5 ani lumina.

Chiar Stephen Hawking este de parere ca aceasta planeta indepartata ar putea sa ne gazduiasca, in cazul in care intr-o zi ne-am gandi sa incercam traiul pe alte planete.

Conform unui raport publicat de jurnalul Astrobiology, a fost elaborat un index al planetelor locuibile (Planetary Habitability Index, PHI), dar si un index al planetelor similare Pamantului (Earth Similarity Index, ESI). PHI se refera la factori precum suprafata (telurica sau gazoasa), existenta sau absenta unei atmosfere si campul magnetic, in timp ce ESI ia in considerare factori precum marimea, densitatea si distanta fata de steaua in jurul careia graviteaza.

Pe primul loc in indexul PHI se afla Titan, care a primit nota 0,64. Urmeaza Marte (0,59), Europa, un satelit al planetei Jupiter (0,49), Gliese 581g (0,45), Gliese 581d (0,43), Gliese 581c (0,41), Jupiter (0,37), Saturn (0,37), Venus (0,37) si Enceladus, un satelit al planetei Saturn (0,35).

In indexul ESI se afla, in ordine, planetele Gliese 581g (0,89), Gliese 581d (0,74), Gliese 581c (0,7), Marte (0,7), Mercur (0,6), HD 69830 d (0,6), 55 CNC c (0,56), Luna (0,56) si Gliese 581e (0,53).

Oamenii de stiinta cauta planete potential locuibile in afara sistemului nostru solar de multi ani. Stephen Hawking chiar a declarat in mai multe randuri ca omenirea va trebui sa gaseasca o alta planeta locuibila in decursul urmatorului secol daca isi doreste ca rasa umana sa nu dispara.

Telescopul Kepler, al NASA, a fost lansat in spatiu in 2009, gasind pana acum peste 1.000 de posibile candidate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#lista planete locuibile, #planete viata, #astri ceresti viata, #extraterestri planete , #planete
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
de cand ma stiu astia gasesc , cai verzi pe pereti pe banii mei !
Poza bogdan4153
bogdan4153
rank 2