Descoperire neașteptată privind persoanele care cred în horoscop. Legătura dintre oamenii inteligenți și astrologie

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 03:00
13579 citiri
Descoperire neașteptată privind persoanele care cred în horoscop. Legătura dintre oamenii inteligenți și astrologie
Horoscopul este specific persoanelor narcisiste FOTO: Daily Mail

În această perioadă a pandemiei s-a constatat că nivelul credinței în astrologie a crescut, dar motivele nu sunt clare. Experții de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit, în urma unui studiu, că oamenii care cred în horoscop sunt mai narcisiști și mai puțin inteligenți.

Cercetătorii au evaluat personalitățile și convingerile a 264 de persoane, credințele lor în astrologie și profilele acestora. Studiul a fost întreprins de Petri Kajonius și colegii săi de la Universitatea Lund, potrivit Daily Mail.

”Astrologia este în creștere în popularitate, în ciuda lipsei unei baze științifice. Nu este clar de ce această practică străveche de a studia pozițiile și mișcările corpurilor cerești – cu convingerea că ele influențează comportamentul uman – trece printr-o perioadă de revigorare”, a spus Kajonius.

Experții au dorit să afle dacă o credință în astrologie este asociată cu vreo trăsătură de personalitate. Ei au recrutat 264 de persoane și le-au pus să completeze o serie de chestionare.

Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

Întrebările ulterioare au oferit o evaluare generală a personalității fiecăruia, în conformitate cu ”cele cinci mari trăsături de personalitate” (așa-numitul test Big Five): deschiderea, conștiinciozitatea, extraversiunea, agreabilitatea și neuroticismul.

Această teorie folosește acești descriptori pentru a contura dimensiunile largi ale personalității și ale psihicului oamenilor.

”Rezultatul principal a arătat că, cu cât narcisismul este mai mare, poate în mod surprinzător, cu atât credința în astronomie este mai mare”, au comunicat cercetătorii din Suedia.

Cercetătorii sunt înspăimântați de inteligența artificială: Amenințarea teribilă la adresa omenirii aproape de punctul critic VIDEO

Pe lângă asta, ”trăsăturile narcisiste sunt corelate cu credința că astrologia este susținută de știință, ceea ce duce la speculații că narcisiștii pot fi în general mai rezistenți la fapte”.

După ce au verificat rezultatele studiului, experții au mai descoperit că, ”cu cât nivelul de inteligență este mai ridicat, cu atât credința în astrologie este mai scăzută”. De asemenea, s-au observat corelații similare între credința în astrologie și agreabilitate și extraversiune.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#horoscop, #credinta astrologie, #credinta horoscop, #Big Five, #test personalitate, #trasaturi personalitate, #inteligenta , #descoperire