Inversarea polilor magnetici ai Pământului a început: Misteriosul fenomen din interiorul planetei, care dă lumea peste cap VIDEO

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 06:00
9296 citiri
Inversarea polilor magnetici ai Pământului a început: Misteriosul fenomen din interiorul planetei, care dă lumea peste cap VIDEO
Inversarea polilor magnetici ai Pământului este în plină desfășurare FOTO: New Scientist

Câmpul magnetic al Pământului este generat de convecția fierului topit din miezul plantei noastre, la aproximativ 2.896 de kilometri. Acum, inversarea polilor magnetici ai Terrei reprezintă un fenomen care se află în plină desfășurare, însă predicțiile privind finalizarea acestui proces sunt greu de făcut.

Oamenii de știință au stabilit că în ultimii 2,6 milioane de ani, polii magnetici ai Pământului s-au inversat de zece ori, iar cel mai recent astfel de eveniment s-a produs în urmă cu 780.000 de ani, iar unii cercetători afirmă că suntem în așteptarea acestui fenomen periodic, potrivit Astronomy.

În ultima vreme, se întâmplă ceva ciudat în legătură cu câmpul magnetic al planetei noastre. Acesta a slăbit foarte mult în intensitate, ”cu aproximativ 30% în ultimii 3.000 de ani, iar nivelul acestuia ar putea ajunge la zero, în câteva sute de ani”, apreciază dr. Nicolas Thouveny de la Centrul european de cercetare din Franța.

Pentru ca procesul să fie finalizat, iar polaritatea Pământului să se inverseze este nevoie ca intensitatea câmpului magnetic să se micșoreze cu până la 90% din valoarea sa maximă.

În istoria Pământului, polii magnetici de nord și de sud s-au inversat de numai puțin 183 de ori, în ultimii 83 de milioane de ani și de sute de ori, în 160 de milioane de ani, conform experților de la NASA.

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință: Un gigantic tunel magnetic înconjoară Pământul VIDEO

În timpul inversării polilor Pământului, câmpul magnetic al planetei slăbește, dar nu dispare complet. Magnetosfera, împreună cu atmosfera Terrei, continuă să protejeze Pământul de razele cosmice și de particulele solare încărcate.

Nimeni nu știe cu precizie exact, când se va produce următoarea inversare a polilor magnetici, dar oamenii de știință cunosc faptul că acest misterios fenomen nu se produce peste noapte, ci are loc într-un interval de sute sau chiar de mii de ani.

Extratereștrii ar putea simula viața oamenilor de pe Pământ: ”Sunt atât de avansați încât sunt capabili să programeze totul” VIDEO

Dar, fără îndoială lumea științifică este îngrijorată deoarece ultima inversare s-a produs în urmă cu aproximativ 780.000 de ani, iar media este de circa 300.000 de ani, în ultimii 2,6 milioane de ani, ceea ce înseamnă că timpul ar fi expirat deja, pentru producerea unui nou astfel de fenomen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inversarea polilor magnetici, #inversarea polilor magnetici Pamantului, #fenomen interiorul Pamantului, #campul magnetic Pamantului slabeste , #fenomen