Inmormantari in Tibet: trupurile, oferite drept hrana vulturilor (Galerie foto)

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 08:57 9609 citiri
Foto: Daily Mail

In Tibet exista de sute de ani un ritual pe care noi, europenii, l-am privi drept un obicei barbar. Budistii cred in reincarnare si sustin ca trupurile noastre sunt doar recipiente pentru suflet, asa ca ele nu sunt incinerate sau ingropate, ci sunt oferite pasarilor, drept hrana.

Potrivit credintei budiste, in acest mod, trupul poate fi integrat in circuitul naturii, ajutand la hranirea vulturilor.

Ritualul se numeste "inmormantarea cerurilor" si presupune ca trupul celui decedat sa fie oferit vulturilor imediat dupa procesiunea religiosa de inmormantare.

Calugarii tibetani spun ca, in acest mod, salveaza viata micilor animale, in special a rozatoarelor, care ar putea sa cada prada vulturilor daca aceste pasari ar fi flamande, scrie Daily Mail.

Accesul turistilor si curiosilor in aceste zone in care sunt hraniti vulturii este strict interzis.

Trupurile de femei si cele de barbati sunt asezate in locuri separate pe dealul unde vin vulturii sa se hraneasca.

Trupurile sunt taiate in bucati de calugari, iar acestia trebuie sa intre intr-o stare de exaltare, in timp ce executa ritualul. Se spune ca sufletul se va desprinde mai usor de trup in felul acesta.

Ritualuri asemanatoare sunt practicate si in provincia chineza Qinghai si in cateva zone din Mongolia.

Autoritatile chineze, care administreaza Tibetul, au interzis aceasta practica in anii '60, dar au acceptat-o din nou ca fiind legala in anii '80.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News