Descoperire excepțională în Australia: Metoda simplă care te protejează de boli la bătrânețe

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 01:02
16004 citiri
Descoperire excepțională în Australia: Metoda simplă care te protejează de boli la bătrânețe
Oamenii pot reduce riscul bolilor prin exerciții fizice FOTO: PI

Oamenii de știință de la Universitatea Monash din Australia au făcut o descoperire extraordinară legată de îmbătrânire, care reduce semnificativ riscul de boli la vârste înaintate. Astfel, ei au găsit în organismul uman o enzimă care a fost generată în urma efectuării de exerciții fizice de către oameni, fiind considerată cheia împotriva consecințelor îmbătrânirii.

Cercetătorii australieni au descoperit cum activitatea fizică îmbunătățește de fapt capacitatea de răspuns la insulină și, la rândul său, promovează sănătatea metabolică a organismului oamenilor, potrivit Sci Tech Daily.

Unul dintre principalele motive pentru prevalența crescută a diabetului de tip 2, odată cu înaintarea în vârstă este dezvoltarea rezistenței la insulină sau incapacitatea organismului de a răspunde la insulină.

Acest lucru este adesea cauzat de reducerea activității fizice a oamenilor, pe măsură ce îmbătrânim, au comunicat experții. Important este că enzimele pe care le-au descoperit cercetătorii de la Universitatea Monash sunt cheia acestui mecanism care are potențialul de a fi transpus în medicamente, pentru a proteja oamenii împotriva consecințelor îmbătrânirii.

Fenomen șocant detectat de NASA. Obiecte gigantice descoperite în oceane, fatale pentru viața oamenilor VIDEO

Echipa de oameni de știință de la Institutul de Biomedicină a Universității Monash a fost condusă de profesorul Tony Tiganis, dezvăluie că reducerea generării de specii reactive de oxigen (ROS) în mușchii scheletici este esențială în dezvoltarea rezistenței la insulină.

În lucrarea publicată pe 15 decembrie 2021 în revista Sciences Advances, cercetătorii arată cum o enzimă numită NOX-4 este esențială pentru ROS și răspunsul la sănătatea metabolică.

Misterioasa cutie neagră a Pământului, pentru sfârșitul lumii: Monolitul indestructibil unicat apărut pe planeta noastră VIDEO

”Declanșarea activării mecanismelor adaptive conduse de NOX 4 cu medicamente ar putea ameliora aspectele cheie ale îmbătrânirii, inclusiv rezistența la insulină și la diabetul de tip 2”, a spus profesorul Tiganis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Care este vârstă la care poți fi considerat bătrân? Un experiment social a arătat că, cu cât o persoană este mai tânără, cu atât va considera că bătrânețea este la o vârstă mai...
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
#imbatranire descoperire, #enzime, #organism uman, #sanatate, #boli batranete, #batranete, #diabet, #insulina , #descoperire