Cum arata si unde va functiona hotelul rotativ de peste un miliard de dolari VIDEO

Marti, 13 Aprilie 2021, ora 08:52
3736 citiri
Cum arata si unde va functiona hotelul rotativ de peste un miliard de dolari VIDEO
Hotelul inovator FOTO facebook

Hotelurile plutitoare au aparut peste tot in lume, in ultimii ani, destinatii precum Dubai si Qatar fiind in frunte cu structuri din ce in ce mai inovatoare si bizare.

Un nou concept al echipei de design turcesc Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS) ar putea sa intre direct pe primul loc in top.

Nu numai ca designul hotelului este de super-lux, cu 152 de camere, dar el isi genereaza de fapt propria electricitate si colecteaza si refoloseste apa de ploaie si deseurile alimentare.

Adoptand motto-ul "pierderi minime de energie si zero deseuri", echipa de la HAADS a lucrat cu numerosi experti, inclusiv ingineri in constructii de nave si arhitecti, pentru a concepe proiectul, care este in lucru din martie 2020.

Va functiona ca un dinam

Structura plutitoare va functiona in mod similar cu o dinam, utilizand curentul de apa cu turbine eoliene si puterea mareelor pe masura ce se roteste, transformand energia in electricitate.

Miscarea sa trebuie controlata prin pozitionare dinamica, un sistem controlat de computer utilizat pentru mentinerea pozitiei si directiei navelor, precum si a elicelor si propulsoarelor.

Cu toate acestea, este putin probabil ca oaspetii sa aiba ameteli, deoarece dureaza 24 de ore pana la rotirea completa de 360 de grade a hotelului.

Hotelul va fi plasat initial in Qatar, dar el poate fi mutat oriunde cu curentul, datorita "caracteristicii sale mobile".

Acoperind peste 35.000 de metri patrati, structura poate fi legata de tarm printr-un debarcader plutitor de 140 de grade conectat la continent.

Cei care stau aici se pot astepta la acelasi nivel de lux asociat cu hotelurile plutitoare de cinci stele. Facilitatile disponibile vor include atat piscine interioare, cat si in aer liber, un centru spa, o sala de sport si un teren de minigolf.

Acoperisul sau remarcabil in forma de vortex a fost conceput pentru a colecta apa de ploaie care va fi refolosita in diverse scopuri, inclusiv irigatii.

Hotelul isi propune, de asemenea, sa trateze orice apa uzata pe care o produce astfel incat sa "nu dauneze mediului", precum si sa dezvolte unitati de separare a deseurilor "pentru reciclarea substantelor precum deseurile alimentare".

Echipa a stabilit o data de finalizare pentru 2025, iar costurile estimate sunt de peste un milliard de dolari.

Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Consilieri de securitate națională și înalți oficiali din întreaga lume se vor întâlni la Doha în acest weekend pentru a discuta planurile pentru un summit cu privire la condițiile...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#hotel inovator rotativ, #hotel rotativ, #Qatar, #hotel ecologic , #stiri magazin