Greselile exista pentru a fi corectate

Advertorial
Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 17:50
25578 citiri
Greselile exista pentru a fi corectate

(P) Fie ca gresim atunci cand scriem de mana sau la tastatura, greselile in timpul scrisului sunt o realitate si, in cele mai multe situatii, textul trebuie reluat.

Daca am face o medie a greselilor intr-o zi ne-ar reiesi in jur de 20 de greseli pe zi, iar in 5 ani am face 36.500 de greseli in timpul scrisului.

In ceea ce priveste tastatura este foarte usor sa stergem fara sa ramana o singura urma de greseala, dar pe hartie este un pic mai complicat.

Cum ar fi totusi, sa putem sterge orice greseala de pe hartie? Din fericire, inventivitatea japoneza de la PILOT ofera o solutie pe cat de eleganta, pe atat de accesibila.

Probabil ati auzit, ati vazut sau chiar ati testat deja instrumentele de scris PILOT, un brand de renume global cu aproape 100 de ani de istorie in domeniu.

Pilot Corporation este o companie japoneza cu sediul in Tokyo producatoare de instrumente de scris, rechizite si bijuterii.

Specialistii japonezi au abordat problema corecturii greselilor pe hartie si au inventat rollerul FriXion.

Orice inscris realizat cu rollerul PILOT FriXion poate fi "sters" multumita tehnologiei cernelii termosensibile patentate de PILOT.

Fiecare cititor Ziare.com beneficiaza de 15 lei cadou la rechizitele comandate de pe rechizitelemele.ro. Foloseste codul Voucher NOTA10. Pe langa voucher, te mai poti bucura si de cadouri la comanda!

Utilizarea rollerului FriXion este tot atat de facila ca si cea a unui clasic creion cu guma. Deosebirea survine la stergerea propriu-zisa: guma creionului corijeaza prin forta mecanica pura pentru inlaturarea grafitului de pe suprafata de scris.

In schimb, rollerul FriXion, asa cum sugereaza si numele, modifica opacitatea cernelii prin cresterea temperaturii, generata de frecarea capacului de suprafata de scris.

Un mod inedit de a scrie

Un alt avantaj al acestei tehnologii este ca stergerea este reversibila.

Datorita cernelii termo-sensibile puteti scrie, sterge mesajul si apoi recupera textul sters prin simpla expunere a suprafetei scrise la temperaturi negative.

Documentatia oficiala PILOT indica o temperatura de -100 C la care se manifesta inversul efectului descris mai sus. Pe scurt, cerneala devine din nou vizibila, iar inscrisul sters (accidental) va fi recuperat.

Tocmai din acest motiv compania PILOT avertizeaza utilizatorii sa evite semnarea actelor oficiale cu rollerul FriXion.

De ce devine cerneala transparenta? Tehnologia cernelii FriXion

Cerneala FriXion contine microcapsule care retin culoarea, iar continul microcapsulelor reactioneaza la schimbari extreme de temperatura.

De aceea, in cazul in care rollerul FriXion sau un text scris cu acesta sunt lasate la temperaturi ridicate (600 C), cerneala va deveni transparenta. In cazul rollerului, utilizatorul poate avea senzatia ca cerneala s-a epuizat.

Aparenta problema dispare atunci cand cerneala sau rollerul sunt readuse la o temperatura normala.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care rollerele Pilot FriXion sunt preferate de catre elevii din scoala primara pana la liceu: factorul "fun" si usurinta in utilizare.

Pentru mediul business, reprezinta un instrument de scris elegant, insa lipsit de complicatiile unui stilou clasic.

Din familia FriXion fac parte rollerele FriXion Ball, FriXion Ball LX, FriXion Ball Slim, FriXion Point, FriXion Clicker, Textamarker-ul FriXion Light si rezervele. Cariocile FriXion Colors, instrumente de coloriaj lansate cu succes in 2015, iti permit sa desenezi, sa stergi si sa desenezi din nou.

Poti gasi produsele PILOT pe rechizitelemele.ro, acum la reduceri de Back to School!

#HAPPYWRITING

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#roller FriXion Pilot, #pilot cerneala termosensibila , #inventii
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
Poza trolheim
trolheim
rank 1
pixurile cu radiera se foloseau in condicile de prezenta din faculta