Ghid pentru barbatii musulmani... cum sa-si bata nevasta

Luni, 26 Martie 2012, ora 08:42 6311 citiri
Foto: The Daily Mail

Un ghid ce se adreseaza barbatilor musulmani, care ii invata pe acestia cum se se poarte cu sotiile lor, starneste controverse, avand in vedere ca ii sfatuieste pe acestia sa-si "traga de urechi" nevasta, atunci cand aceasta face ceva rau.

Potrivit ghidului "A gift for muslim couples" ("Un cadou pentru cuplurile musulmane" - n.red), care are, de altfel, o coperta idilica, roz, le transmite barbatilor ca trebuie sa-si "certe nevestele si le pot lovi cu mana sau cu un bat, pot lua bani de la ele si le pot trage de urechi", dar "trebuie sa se abtina sa le bata excesiv", relateaza The Daily Mail.

Autorul cartii, Maulavi Ashraf Ali Thanvi, profesor de islamism, isi argumenteaza sfaturile afirmand ca "toata lumea stie ca, in comunitatea musulmana, femeile mai sunt si batute, chiar daca liderii musulmani nu recunosc".

Acesta afirma ca ghidul sau este destinat atat tinerilor casatoriti, cat si celor care au deja in spate ani intregi de relatie.

Alte sfaturi pe care autorul le ofera barbatului arata ca femeile n-ar trebui sa paraseasca domiciliul fara permisiunea sotului.

Cartea a intrat in atentia presei dupa ce o librarie din Canada a anuntat ca a vandut toate exemplarele. Cotidianul britanic precizeaza ca ghidul poate fi gasit in majoritatea site-urilor online specializate in vanzarea de carti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News