Gesturi facute cu mana: Ce reprezinta (Galerie foto)

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 08:02 73496 citiri
Foto: Buzzle

In comunicarea non-verbala modul in care ne miscam mainile si degetele spune o multime de lucruri bune sau rele. Anumite semne au o gama larga de semnificatii si sunt emblematice pentru unele tari.

Buzzle explica ce reprezinta unele dintre cele mai cunoscute gesturi facute cu mana.

V

Ridicand degetul aratator si degetul mijlociu si separarea lor astfel incat sa formeze litera "V" reprezinta semnul victoriei. Acest gest a fost utilizat foarte mult in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Apoi, in 1960, cand miscarea hippie a pus stapanire pe America, acelasi semn a fost utilizat pentru a indica "pace". Pe de alta parte, se intampla ca in tari precum Japonia, China, Coreea de Sud, Thailanda si Taiwan acest semn este folosit pentru a-i spune unei persoane ca arata bine inainte sa fie fotografiata.

Totul este bine

Ridica mana si atinge cu varful aratatorului varful degetului mare formand un cerc. Gata. Acum poti spune ca "totul este ok". Acest semn este folosit cel mai mult in timpul scufundarilor, scafandrii indicand faptul ca este in regula. Totusi, nu il folosi in America Latina, pentru ca este considerat un gest obscen.

Gesturi cunoscute care inseamna cu totul altceva decat crezi

Stai

Daca tii mana in pozitie verticala si cu partea de deasupra inspre tine, este un semn ca vrei sa ii spui cuiva sa se opreasca. In hinduism, budism si jainism acest gest facut cu mana dreapta inseamna siguranta.

Degetul aratator

Cand ridici degetul aratator si indici un lucru sau o persoana este clar ce vrei, insa exista si culturi occidentale care considera ca acesta reprezinta un gest obscen. Ridicarea degetului mijlociu este un simbol obscen aproape peste tot.

Bravo

Daca ridici degetul mare in timp ce restul sunt prinse in pumn, spui ca totul este "bine facut". In culturile occidentale, este un semn de optimism. In Orientul Mijlociu, America Latina, Grecia si Rusia acest lucru este o insulta.

Noroc

Unii cred ca atunci cand pui degetul mijlociu peste aratator este semn de speranta, ca si atunci cand tii pumnii stransi. Insa in unele zone se considera ca asa reactionezi cand spui o minciuna.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News