Astronomii au descifrat un mister din adâncul Căii Lactee. Nu s-a mai văzut niciodată așa ceva acolo VIDEO

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 05:00
4719 citiri
Astronomii au descifrat un mister din adâncul Căii Lactee. Nu s-a mai văzut niciodată așa ceva acolo VIDEO
Astronomii au văzut pentru prima dată centrul Căii Lactee cu claritate FOTO: ESO

Astronomii de la Observatorul European de Sud (ESO) au fost de-a dreptul uimiți să descifreze un mister din adâncul galaxiei noastre, Calea Lactee. Ei au reușit să obțină cele mai clare imagini de până acum din jurul masivei găuri negre Sagittarius A, observând pentru prima dată în istorie o stea în apropierea acesteia.

Fotografiile, care au fost surprinse de către Very Large Telescope din Chile, situat în deșertul Atacama, au avut un zoom de 20 de ori mai mare decât în observațiile anterioare, potrivit Daily Mail.

Noile imagini sunt cu adevărat uimitoare, fiind suprinse în acest an, iar acum ele au fost publicate de ESO. Acestea arată cum mai multe stele se mișcă în jurul orbitei găurii negre Sagittarius A.

Astronomii au dezvăluit faptul că au detectat o stea nemaivăzută, din apropierea masivei găuri negre aflate în centrul galaxiei Milky Way, denumită S300. Cercetătorii au anunțat că au reușit să facă cea mai precisă estimare a masei găurii negre de până acum, ca fiind de 4,3 milioane de ori mai mare decât a Soarelui.

Găurile negre sunt niște regiuni ale spațiu-timpului, în care gravitația este atât de mare încât nici măcar lumina nu poate ieși de acolo. Stelele din galaxia noastră, inclusiv propriul nostru Soare, o înconjoară pe Sagitarius A, datorită atracției gravitaționale uriașe.

Fenomen neobișnuit dezvăluit de un câștigător al Premiului Nobel: Timpul și spațiul pot fi modificate

Din fericire, Pământul se află la aproximativ 27.000 de ani-lumină distanță de Sagittarius A, adică 240 de trilioane de kilometri.

”Suntem uimiți de cantitatea de detalii și de acțiunea și numărul de stele, pe care le-am observat în jurul găurii negere Sagittaius A”, a spus Julia Stadler de la Institutul Max Planck din Garching, Germania.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

Aici a fost detectată o stea, care nu a mai fost văzută vreodată acolo, denumită S300 și o alta S29, care s-a apropiat de gaura neagră în mai 2021. Nicio altă stea nu a mai fost observată vreodată să treacă atât de aproape de gaura neagră din centrul galaxiei noastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cea mai mare gaură neagră din Calea Lactee formată la colapsul unei stele. De câte zeci de ori este mai mare ca soarele nostru VIDEO
Cea mai mare gaură neagră din Calea Lactee formată la colapsul unei stele. De câte zeci de ori este mai mare ca soarele nostru VIDEO
Telescopul spațial Gaia a descoperit o gaură neagră impresionantă la 2.000 ani-lumină de Pământ. Este cea mai mare gaură neagră formată la colapsul unei stele identificată până acum...
Cea mai puternică explozie din istorie de la Big Bang, văzută de omenire: Dezvăluie un nou mister VIDEO
Cea mai puternică explozie din istorie de la Big Bang, văzută de omenire: Dezvăluie un nou mister VIDEO
Un obiect necunoscut la acea vreme, aflat la o distanță colosală de Pământ a produs cea mai puternică explozie de radiații gamma din istorie de la Big Bang, văzută vreodată de omenire....
#gaura neagra, #Gaura neagra Sagittarius, #gaura neagra calea lactee, #gaura neagra galaxie, #gaura neagra supermasiva , #mister