Francezii sarbatoresc Ziua Bunicii

Duminica, 06 Martie 2011, ora 09:38
13126 citiri
Francezii sarbatoresc Ziua Bunicii
Foto: Cybermag

Ca e numita Mamie, Manou, Mamouty sau Mamina, bunica ocupa un loc special in inima copiilor, indiferent de varsta. Considerate cele mai bune confidente, prietene vesele, bucatarese pricepute, complicele lor, bunicile reprezinta de fapt legatura dintre generatii.

Iata de ce, prima duminica din martie, anul acesta ziua de 6, a fost aleasa in Franta pentru a le sarbatori pe "grand-meres". Si atunci, ziua aceasta este una speciala pentru ele, in relatia cu nepoteii lor, lasandu-se coplesite de amintiri, jucandu-se, glumind sau pregatindu-le prajituri delicioase, informeaza CyberMag.

Prima celebrare a Zilei Bunicilor avut loc in 1987, odata cu lansarea brandului de cafea "Bunica". Fiind o sarbatoare comerciala, a devenit in scurt timp foarte populara si a intrat in calendar.

Este cea mai potrivita ocazie pentru copii sa-si exprime afectivitatea fata de "Mamimetta" lor, sa aleaga cu grija cadouri potrivite, micutii confectionandu-le ei insisi.

Cei mai mari le compun poezii frumoase, culeg flori de pe camp, trimit felicitari virtuale animate sau video.

Gestul de a oferi un cadou e mai mult decat o declaratie de dragoste, inseamna respect pentru persoanele mai in varsta, transmiterea sentimentului ca in fiecare zi nepotii se gandesc la ele, facandu-le sa inteleaga ca nu sunt singure.

Sarbatoarea nu are aceeasi data in fiecare an, ci a fost fixata, cum am mai spus, in prima duminica din martie. Toata lumea a ajuns sa respecte aceasta zi, plina de tandrete.

In fiecare minut, in Franta "se naste" o alta bunica. Noua generatie difera mult de cea veche. In medie, are 50 de ani, este dinamica, activa, moderna, plina de energie. Iubeste moda, plimbarile, lectura, merge la concerte, mai nou foloseste Internetul, avand chiar si cont pe Facebook.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Ziua Bunicii Franta, #Ziua Bunicilor sarbatoare , #obiceiuri