Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 03:00
43892 citiri
Un celebru fizician britanic vine cu o concluzie neașteptată: ”Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”
Brain Cox susține că există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee FOTO: Stuff

Brian Cox, un faimos fizician britanic de la Universitatea din Manchester și realizator de documentare despre știință la televiziunea BBC a anunțat concluzia sa legată de existența extratereștrilor. ”Este posibil ca în galaxia Calea Lactee să existe o singură civilizație inteligentă, pe Pământ”, opinie contrară altor savanți, precum Michio Kaku și Avi Loeb, care susțin că oamenii vor întâlni, în curând, alte ființe din spațiu.

”Viața simplă este probabil comună în galaxia noastră, dar inteligența este incredibil de rară”, a spus Brain Cox. Această părere este oarecum surprinzătoare, în condițiile în care sunt 400 de miliarde de stele în galaxia noastră și multe dintre ele fiind planete locuibile, potrivit Stuff.

Deși ați putea crede că galaxia Calea Lactee, în care se găsește Pământul, a fost martora a mii de civilizații, totuși nu s-au descoperit încă dovezi în acest sens. Alții cred că, contrariul ar putea fi adevărat, iar printre aceștia este și fizicianul de la Universitatea Manchester și membru al Societății Regale, Brian Cox.

”Pământul este singurul loc din galaxie, unde există viață inteligentă. Putem fi prima și ultima planetă, unde au evoluat civilizații. Dacă acest lucru este valabil, trebuie să considerăm lumea noastră una ”de o valoare de neconceput”.

Fizicianul a explicat cum a evoluat viața pe planeta noastră. ”Viața pe Pământ are o vechime de aproximativ de 3,8 miliarde de ani, iar aceasta a însemnat doar existența monocelulară pentru 3,2 miliarde de ani. Viața mai complexă a început doar cu 600 de milioane de ani în urmă”.

În schimb, alți fizicieni faimoși din lume, sunt de altă părere. Unii dintre ei, precum Mickio Kaku și Avi Loeb, cred în existența civilizațiilor inteligente din univers și despre posibila întâlnire a omenirii cu acestea.

Un OZN neașteptat observat deasupra Elveției: Apariție neobișnuită în plină noapte VIDEO

Cunoscutul fizician american Michio Kaku a spus recent că ”în curând, șansele sunt foarte mari să putem intra în contact cu o civilizație spațială inteligentă”, aflată dincolo de lumea noastră. Acum, el afirmă că există posibilitatea ca extratereștrii să fie cu milioane de ani mai avansați decât oamenii, conform Futurism.

”De când am participat la mai multe emisiuni TV despre OZN-uri, oamenii m-au întrebat despre opinia mea. Cred că este o întrebare științifică legitimă, să ne punem problema de unde provin aceste apariții ale OZN-urilor. Asta nu înseamnă că aceste OZN-uri sunt neapărat de pe altă planetă, dar...

Ar trebuie să fim deschiși la această posibilitate. Mulți fizicieni sunt sceptici, deoarece stelele sunt atât de departe, dar asta presupune că extratereștrii sunt doar cu un secol în fața noastră”.

Cercetătorii sunt înspăimântați de inteligența artificială: Amenințarea teribilă la adresa omenirii aproape de punctul critic VIDEO

Avi Loeb, un faimos fizician american și fost președinte al Departamentului de Astronomie al Universității Harvard din Statele Unite, vine cu o teorie care uimește lumea: universul nostru a fost creat probabil de o civilizație avansată în laborator.

Autorul susține potrivit teoriei sale că universul nostru ar fi putut fi creat în laborator de ”o civilizație tehnologică avansată”. Aceste ființe superioare, pe care fizicianul le încadrează în ”clasa A” pe scară cosmică, ”ar fi putut dezvolta o tehnologie, care a creat un ”baby universe” din nimic, prin tuneluri cuantice”, scrie Scientific American.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#existenta extraterestri, #existenta extraterestri univers, #civilizatii inteligente, #civilizatii extraterestre, #civilizatii Pamant , #fenomen
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Într-adevăr, posibilitatea de a întâlni extratereștri-i mai mică de