Fenomen neobișnuit descoperit în Statele Unite: Anomalia invizibilă produsă de un obiect extraterestru

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 02:00
9618 citiri
Fenomen neobișnuit descoperit în Statele Unite: Anomalia invizibilă produsă de un obiect extraterestru
Rocile de la Santa Fe s-au modificat în totalitate, după impactul unui meteorit FOTO: Science Alert

Un om de știință de la Universitatea Fairbanks din Alaska a făcut o descoperire extraordinară în zona Santa Fe din New Mexico, Statele Unite, după ce a studiat structurile geologice din regiune. El a găsit că rocile de acolo prezintă un magnetism extrem de redus față de normal, cauzat de impactul unui meteorit petrecut acum 1,2 miliarde de ani.

Ciudatul fenomen s-a produs datorită plasmei create în momentul impactului asteroidului venit din spațiu și a schimbării comportamentului electronic din atomii rocilor, consideră profesorul Gunther Leetschka de la Institutul de Geofizică al Universității din Alaska, potrivit Phys.

Rocile nealterate de forțele artificiale din structura de impact Santa Fe din statul american New Mexico au în continuare 2% până la 3% magnetizare reziduală naturală, ceea ce înseamnă că ele conțin granule minerale magnetice.

În schimb, mostrele colectate de cercetător de la Santa Fe au un nivel al magnetismului de doar 0,1%. Structura de impact de acolo a fost descoperită în 2005 și se estimează că are o vechime de aproximativ 1,2 miliarde de ani.

Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO

Aici, rocile au fost suspuse unei unde de șoc de înaltă presiune și viteză, care este specific impactului unui meteorit sau unei explozii nucleare.

”Când ai un impact, este o viteză extraordinară. Și de îndată ce există un contact cu această viteză, are loc o schimbare a energiei cinetice în căldură, vapori și plasmă. Mulți oameni înțeleg că există căldură, poate o oarecare topire și evaporare, dar ei nu cred în existența plasmei”, a spus profesorul Kleetschka.

La Santa Fe, impactul meteoritului a trimis o undă de șoc masivă printre stânci, așa cum era de așteptat. Însă, ce a uimit este faptul că cercetătorul a descoperit că unda de șoc a modificat caracteristicile atomilor din roci, prin modificarea orbitelor anumitor electroni, ducând la pierderea magnetismului acestora.

Misterul provenienței aurului de pe Pământ a fost descifrat: Originea de necrezut a prețiosului metal VIDEO

Trebuie să menționăm faptul că un meteorit, o bucată de rocă spațială, care intră în atmosfera Pământului, are o viteză de aproximativ 259.000 de kilometri pe oră. Dar el începe să încetinească pe măsură ce se deplasează prin atmosfera terestră, care este relativ densă, conform Science Alert.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#magnetism, #fenomen, #fenomen misterios, #magnetism redus, #descoperire, #strat geologic, #magnetism roci , #descoperire