Fenomen misterios, unic în Japonia: Inexplicabilul ”ochi al dragonului” de pe munte VIDEO

Sambata, 04 Septembrie 2021, ora 23:1515378 citiri
Fenomen misterios, unic în Japonia: Inexplicabilul ”ochi al dragonului” de pe munte VIDEO
Ochiul dragonului, un fenomen misterios din Japonia FOTO: BBC

Japonia rămâne un loc plin de mistere, fiind cunoscută și după denumirea ”Țara Soarelui răsare”. Astfel, un fenomen inexplicabil, unic, a fost observat de mai multă vreme, el producându-se în vârful unui munte, denumit Hachimantai. În fiecare an, un lac se transformă într-un uriaș ”ochi de dragon”.

Acesta este situat în apropierea vârfului muntelui Hachimantai, din nord-estul Japoniei, un lac mitic despre care se crede că este locul de întâlnire a doi dragoni îndrăgostiți, alungați, potrivit BBC.

În fiecare iarnă se formează gheață deasupra lacului Kagama Numa și se adună zăpadă pe suprafața sa glacială. În timpul dezghețului de primăvară, presiunea apei din adâncuri face ca zăpada să se strângă numai în mijlocul lacului, trasnformând aspectul acestuia circular într-un ochi uriaș, având un inel de apă deschis în jurul ”pupilei” sale topite.

Marea civilizație a celților își dezvăluie secretele: Comoară neprețuită descoperită în capitala antică pierdută VIDEO

Vederea unică în lume a devenit celebră în anul 2016, când un turist a făcut o fotografie cu inelul alb, în formă de gogoașă și l-a numit ”ochiul dragonuluiȚ, pe rețelele de socializare.

De atunci, turiști din întreaga lume se adună aici, pe muntele Hachimantai să vadă și să se minuneze de panorama extraordinară.

Interesant este faptul că dragonii dețin de mult timp un rol important în legendele japoneze, iar lacul ar fi locul în care un tânăr s-ar fi transformat într-un dragon, după ce a băut apă din iazul din apropiere.

Descoperirea care șochează lumea medicală: O nouă arteră a crescut în organismul uman VIDEO

Se crede că dragostea pe care a împărtășit-o pentru un alt dragon tranformat din om l-ar fi aruncat în partea opusă a muntelui, ceea ce împiedică lacul din zona să înghețe complet.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News