Fenomen misterios surprins de un astronaut: Un glob înfricoșător de lumină FOTO VIDEO

Marti, 12 Octombrie 2021, ora 02:007360 citiri
Fenomen misterios surprins de un astronaut: Un glob înfricoșător de lumină FOTO VIDEO
Un fenomen straniu a fost surprins de pe Stația Spațială FOTO: Tech Crunch

Pe 8 octombrie 2021, astronautul francez Thomas Pesquet a capturat un fenomen misterios, ceva foarte rar, de la bordul Stației Spațiale Internaționale. Imaginile par că înfățișează o bombă care explodează peste Europa. Însă, globul înfricoșător de lumină albastră reprezintă un fenomen ciudat care s-a petrecut în atmosfera superioară a bătrânului continent.

Ciudata apariție de pe cerul nopții se numește ”eveniment tranzitoriu luminos” și se aseamănă cu un glob strălucitor, el fiind de fapt un fenomen de tip fulger, care lovește în atmosfera superioară a Pământului și are loc în timpul furtunilor puternice, potrivit Science Alert.

Există așa-numitele ”jeturi albastre”, care se produc în stratosferă, declanșate de fulgere. Dacă lumina se propagă prin regiunea încărcată negativ a norilor de furtună din partea superioară a atmosferei terestre, fulgerul ajunge să lovească în zona de sus, creând o ”explozie” de lumină albastră din azot molecular, susțin experții.

”Ceea ce este fascinant la acest fulger este că, în urmă cu câteva decenii, ele fuseseră observate anecdotic de către piloți, iar oamenii de știință nu erau convinși că de fapt acestea există”, a explicat Thomas Pesquet, la postarea fotografiei capturată din Stația Spațială Internațională (ISS), pe rețeaua de socializare Twitter.

Deși astronautul francez, în vârstă de 43 de ani și care reprezintă Agenția Spașțială Europeană (ESA), nu explică ce tip de eveniment strălucitor vedem, această imagine ciudată ar putea arăta ca un ”starter albastru”, un jet luminos care creează o iluminare puternică și de scurtă durată.

Extratereștrii ar putea simula viața oamenilor de pe Pământ: ”Sunt atât de avansați încât sunt capabili să programeze totul” VIDEO

Astfel de fenomene sunt deosebit de greu de fotografiat de la sol, de pe Pământ, deoarece ele se produc în atmosfera superioară a Pământului și care, de cele mai multe ori, în timpul furtunilor, este acoperită de nori. În plus, oamenii de știință au constatat că aceste evenimente durează doar câteva milisecunde.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

”Acesta este un eveniment foarte rar și avem o instalație aflată în afara ISS, pe laboratorul european Columbus atașat stației, dedicată observării acestor fulgere de lumină”, a spus Pesquet, care s-a întors în spațiu, în aprilie 2021, după ce a făcut parte din Expediția 50, desfășurată între octombrie 2016 și aprilie 2017.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii