Fenomen inexplicabil: Semnale radio misterioase primite din spatiu VIDEO

Sambata, 17 Aprilie 2021, ora 01:00
5381 citiri
Fenomen inexplicabil: Semnale radio misterioase primite din spatiu VIDEO
Emisie radsio rapida FOTO: space

Oamenii de stiinta din Canada si Tarile de Jos au dezvaluit recent noi studii despre descoperirea unui fenomen inexplicabil, detectia unor semnale radio misterioase venite din cosmos. Astronomii au observat emisii rapide provenite dintr-o galaxie indepartata.

Cercetatorii au vazut pentru prima data astfel de unde in anul 2018, iar acestea au inceput sa se repete in mod ciclic, undeva la o departare de aproximativ 500 de milioane de ani-lumina de Pamant, potrivit Space.

Fenomenul este unul misterios, el producandu-se patru zile la rand, iar apoi nimic nu mai este detectat timp de alte 12. Astfel, doua echipe de cercetatori au analizat in detaliu aceasta unda din spatiu denumita "emisie radio rapida" (FRB - Fast radio burst).

Prima echipa a lucrat in Canada, avandu-l conducator al proiectului pe fizicianul Ziggy Pleunis de la Universitatea McGill din Montreal. Colectivul a folosit zeci de observatii de la LOFAR, reteaua de telescoape radio din Tarile de Jos.

Astronomii au reusit sa inregistreze undele FRB20180916B, care au fost de trei ori mai lungi decat cele vazute anterior. "Acest lucru ne spune ca regiunea din jurul sursei emisiilor trebuie sa fie transparenta pana la cele de joasa frecventa, in timp ce alte teorii ne sugereaza ca acestea ar fi absorbite imediat si nu ar mai putea fi detectate niciodata", a declarat Pleunis.

La acest fenomen s-a observat o anomalie, faptul ca la fiecare emisie radio ritmica, LOFAR a inregistrat undele lungi la aproximativ trei zile dupa ce telescopul CHIME din Canada a detectat pe cele scurte.

Un al doilea studiu a fost realizat de catre cercetatorii din Tarile de Jos, care au utilizat Reteaua de telescoape radio bazate pe interferometrie (EVN), localizata in Europa si Asia. Ei au descoperit ca aceasta emisie radio misterioasa dureaza foarte putin timp, intre 30 microsecunde si cateva milionimi de secunda.

Oamenii de stiinta au restrans aria cercetarilor privind acest mister venit din spatiu, ei sustinand ca sursa undelor ar putea fi un magnetar, o stea neutronica care dispune de un camp magnetic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Domeniile unde există o lipsă cronică de angajați: ”Ne facem singuri țară bananieră, dar realitatea din teren este alta”
Domeniile unde există o lipsă cronică de angajați: ”Ne facem singuri țară bananieră, dar realitatea din teren este alta”
Angajatorii europeni reclamă o nouă criză pe piața forței de muncă. Rezultatele a două sondaje arată că peste jumătate din firmele mici și mijlocii din România susțin că nu pot găsi...
#mister, #descoperire, #fenomen, #spatiu, #cercetare , #mister
Comentarii
Poza Grebla
Grebla
rank 2
Eu am trimis semnalu' !