Fenomen incredibil in SUA: Fluviul Mississippi a inceput sa curga invers

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:0310869 citiri
Fenomen incredibil in SUA: Fluviul Mississippi a inceput sa curga invers

In SUA s-a petrecut recent un fenomen de-a dreptul incredibil cauzat de uraganul Issac. Cursul fluviului Mississippi s-a inversat, chiar daca uraganul a fost mai slab decat se asteptau specialistii.

Timp de 24 de ore, raul a curs invers fata de cursul lui normal, viteza apei fiind cu 50% mai mare decat atunci cand ea avea directia obisnuita, scrie inquisitr.com.

Informatiile au fost oferite de autoritatile americane in domeniu. Din acest motiv, nivelul fluviului a crescut cu peste trei metri, la sud de orasul New Orleans.

Fenomenul foarte rar a fost posibil si din cauza secetei care a precedat aceasta furtuna violenta. In timpul secetei, fluviul a ajuns chiar la cea mai mica adancime, din 1998 pana acum. Dat fiind nivelul scazut al apei, uraganul a impins-o in sens invers mult mai usor.

Pagubele produse de acest uragan se ridica la doua miliarde de dolari, dupa cum anunta asiguratorii. Ei spun ca estimarile arata ca pagubele nu pot fi mai mici de 700 de milioane de dolari. Cifrele nici nu se pot compara cu cele care au urmat dupa uraganul Katrina, in 2005. Atunci, pagubele totale s-au ridicat la 41,1 miliarde de dolari.