Fenomenul imposibil din interiorul Pământului. Descoperire șocantă în adâncuri VIDEO

Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 00:45
27609 citiri
Fenomenul imposibil din interiorul Pământului. Descoperire șocantă în adâncuri VIDEO
Descoperire în interiorul pământului, inexplicabilă FOTO: Live Science

Oamenii de știință au fost complet derutați atunci când au detectat un fenomen ieșit din comun, petrecut în interiorul Pământului. Astfel, ei au descoperit că în adâncurile Terrei, la 751 de kilometri a avut loc cel mai profund cutremur detectat vreodată pe planeta noastră, acolo unde seismologii se așteptau ca un seism să fie imposibil.

Asta pentru că, la presiuni extreme, rocile au mai multe șanse să se înconvoaie și să se deformeze decât să se rupă, pentru a produce o eliberare bruscă de energie, ca în cazul cutremurelor, potrivit Live Science.

Cutremurul, raportat pentru prima dată în luna iunie în revista Geophysical Research Letters, a fost o replică minoră la un cutremur major cu magnitudinea de 7,9 grade care a zguduit Insulele Bonin de lângă Japonia în 2015.

Cercetătorii, conduși de seismologul Eric Kiser de la Universitatea din Arizona, au detectat cutremurul folosind stația seismică din Japonia, care este cel mai puternic sistem de detectare a acestor mișcări ale Pământului.

Cele mai multe cutremure se produc până la adâncimea de 100 de kilometri sub suprafața solului, având originea în scoarța terestră a Pământului. În crustă, care se întinde în jos doar până la aproximativ 20 de kilometri, rocile sunt reci și fragile.

”Când aceste roci sunt supuse stresului, ele se pot îndoi puțin, înainte de a se rupe, eliberând o energie, ca un arc spiralat”, a spus Pamela Burnley, profesor la Universitatea din nevada, Las Vegas.

Un copil genial uimește lumea: ”Sunt de pe Marte, am renăscut pe Pământ să salvez omenirea de Apocalipsă” VIDEO

Mai adânc în scoarță și în mantaua inferioară a Pământului, rocile sunt mai fierbinți și sub presiuni mai mari, ceea ce le face mai puțin predispuse la rupere, susțin experții.

Astfel, cutremurul detectat în insulele Bonin, este mai adânc decât zona de tranziție. ”O posibilitate este ca granița dintre mantaua superioară și cea inferioară să nu fie exact locul în care seismologii se așteaptă ca aceasta să fie în regiunea Bonin”, a spus Heidi Houston, geofizician la Universitatea California de Sud.

Descoperire senzațională în ochiul uman: Nimeni nu a văzut asta în sute de ani

Evenimentul seismic care a lovit insulele din apropierea Japoniei la o adâncime de 751 de kilometri este un nou record pentru cel mai profund cutremur observat vreodată pe Pământ, însă el rămâne unul ”imposibil” de explicat conform teoriilor științifice actuale privitoare la interiorul Pământului.

Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
#descoperire interiorul Pamantului, #cutremur Japonia, #cutremur major, #interiorul pamantului, #fenomen, #fenomen inexplicabil , #descoperire interiorul Pamantului